Marina rusă a efectuat exerciții militare în care a simulat lovirea unor ținte în Marea Neagră

Marina rusă a desfășurat exerciții militare în care a simulat trageri asupra unor ținte din Marea Neagră, în largul coastei Crimeei, folosind sistemul său de apărare anti-rachetă de la Bastion, a declarat joi Ministerul Apărării al Rusiei.  În același timp, Ucraina organizează exerciții militare comune cu Statele Unite. Exercițiile din Ucraina care implică SUA și alte trupe NATO urmează să se desfășoare până la 1 octombrie. De partea cealaltă, Rusia și Belarus pregătesc exerciții comune.

Flota rusească de la Marea Neagră a exersat detectarea și distrugerea țintelor maritime cu sistemul său Bastion, un sistem avansat de apărare anti-navă, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat, potrivit Reuters. În filmările video lansate de Ministerul Apărării au fost prezentate divizii care efectuează trageri cu rachete montate pe camioane. Echipajele au tras din poziții ascunse și au folosit drone pentru a urmări un grup de nave inamice.

Ministrul Apărării, Sergei Shoigu, a declarat că sistemul Bastion poate atinge ținte maritime la o distanță de 350 km și ținte terestre la o distanță de 450 km.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *