Marian Iordache se alătură celor care îl contestă pe Ovidiu Cupșa: „Nu sunt rudă cu niciunul dintre membrii Biroului Politic Județean. Își dau demisia oamenii care au urmărit un scop personal”

Liberalul Ovidiu Cupșa a stârnit recent o revoltă în PNL Constanța, situație cauzată, cel mai probabil, de rezultatul dezastruos de la alegerile parlamentare, dar și de greșelile conducerii partidului din ultima perioadă. Luni, Cupșa anunța că opt vicepreședinți ai organizației  PNL Constanța au demisionat din respectiva funcție. Cei opt sunt: Mihai Lupu, Victor Manea, Gheorghe Albu, Ovidiu Cupșa, Sorin Ciutureanu, Gabriel Monea, Constantin Matei și Ionel Chiriță, cărora li se alătură membrii BPJ Dan Antonoaea – Zepa, Dumitru Bedivan, seniorul Aurel Gropoșilă, Dan Pisică și un mare număr de lideri de organizații locale.

Între timp, conducerea PNL încearcă să oprească valul de revoltă care se extinde cu rapiditate și i-a scos la declarații pe liberalii care nu au plecat. Totodată, PNL Constanța mai anunță că „Biroul Politic Județean al PNL Constanța are, începând cu data de 31 ianuarie 2015, ca urmare a demarării procesului de fuziune cu Partidul Democrat Liberal, un număr de 20 de vicepreședinți și nu doar nouă”.

Evident, așa cum se întâmplă la circarii partidelor politice (oricare ar fi acesta), cei care rămân sunt „soldații fideli” și cei care pleacă sunt „mânați de interese personale”. Așa este și în cazul acesta: „În ceea ce îi privește pe cei opt vicepreședinți ai PNL Constanța invocați de Ovidiu Cupșa, aceștia au optat să se retragă din prim-planul vieții politice, de-a lungul anilor, din diferite motive de ordin personal”, mai anunță PNL Constanța.

Printre alții, primarul orașului Eforie, Robert Șerban, reamintește faptul că „echipa PNL Constanța a fost mereu una deschisă, care și-a asumat prin vot fiecare decizie adoptată. Avem acum un singur obiectiv: consolidarea dreptei pe scena politică și continuarea reformei asumate de Partidul Național Liberal”.

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, prim-vicepreședinte al PNL Constanța, consideră că „obligația ca împreună să facem o analiză obiectivă pentru a afla ce s-a întâmplat cu electoratul liberal care nu a mai venit la vot”.

Pe de altă parte, vicepreședintele PNL Constanța, Marian Iordache, spune că „nu sunt rudă cu niciunul dintre membrii Biroului Politic Județean și nici nu am simțit vreo presiune asupra mea pentru a lua deciziile din perioada anterioară. Nu am beneficiat, nu beneficiez și nici nu am de gând să cer vreo favoare personală, nu intenționez să părăsesc PNL și consider că acum își dau demisia doar oamenii care au urmărit un scop personal și nu unul care să ducă la dezvoltarea sau câștigul partidului. Doar cei care rămân și pun umărul la reconstrucția partidului au onoare și demnitate”.

Interesant este că nu și-a exprimat un punct de vedere președintele organizației municipale, Vergil Chițac.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.