Marea Neagră: Primul exercițiu naval militar… Rusia-EGIPT!

Primul exerciţiu naval Egipt-Rusia se va desfăşura în Marea Neagră, până la finalul anului, a anunţat un reprezentant al Ministerului rus al Apărării.

Un expert militar din Egipt, generalul-maior Gamal Mazlum, a declarat pentru agenția rusă TASS că vasele celor două ţări vor exersa manevre pe mare şi lupte întrunite.

În funcţie de timp şi loc, manevrele navale vor transmite un semnal ţărilor regionale şi comunităţii internaţionale. Ele pot fi văzute ca un răspuns la încercarea unor state de a destabiliza regiunea, în particular Mediterana de Est” a declarat Mazlum.

Rusia şi Egipt sunt pe poziţii opuse Turciei în Libia, unde susţin părţi aflate în conflict, iar mesajul generalului egiptean poate fi considerat ca fiind îndreptat împotriva Turciei, care a tensionat relaţiile din Mediterana de Est unde vrea redefinirea limitelor apelor teritoriale pentru a sonda după hidrocarburi. De asemenea, Rusia are relaţii tensionate cu Turcia, din cauza conflictelor din Siria, Libia şi Nagorno-Karabakh.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *