MAREA NEAGRĂ: Militarii români au tras în premieră cu o rachetă antitanc într-o ţintă navală

Militarii români au tras în premieră cu o rachetă antitanc lansată de pe un elicopter într-o ţintă navală, în cadrul unui exerciţiu în poligonul de la Capu Midia, care a fost omologat în aceste zile pentru tragerile aer-navă, informează Forţele Aeriene Române (FAR).

În premieră, în cadrul acestei activități, un un elicopter de tip IAR-330 Puma SOCAT a executat trageri cu o rachetă de tip Spike și cu proiectile reactive nedirijate, asupra unei ținte navale instabile, situată la 7 km în largul Mării Negre. De asemenea, s-au efectuat trageri și cu tunul de bord în țintă terestră”, transmit Forțele Aeriene.

racheta tinta antitanc fortele aeriene2

Aceste sesiuni de trageri aer-navă au reprezentat o premieră și o oportunitate de exersare a unor noi tehnici de zbor și de antrenament, prin intermediul cărora au fost îndeplinite cu profesionalism și devotament misiunile încredințate, mai informează Forţele Aeriene. Manevrele elicopterului au fost urmărite din Centrul Comandă Raport și supervizate de la sol de specialiștii poligonului care au asigurat și siguranța pe apă, dar și pe uscat în perimetrul în care au avut loc tragerile.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „MAREA NEAGRĂ: Militarii români au tras în premieră cu o rachetă antitanc într-o ţintă navală

  • duminică, 21 martie 2021 la 10:46
    Permalink

    vai de capul nostru…fereasca Dumnezeu de razboi ca suntem varzarii Europei…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.