Marea Britanie INTERZICE accesul navelor rusești în porturile sale. Johnson promite lui Putin „cea mai MARE UMILINȚĂ pentru o țară” pentru că „UCIDE copii”

Regatul Unit a anunțat că va impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv o interdicție a navelor rusești de a intra în porturile britanice, relatează CNN. Marile companii din Rusia deja își anunță… plecarea.

Interdicția impusă navelor rusești și noile sancțiuni economice împotriva unor instituții financiare cheie din Rusia, inclusiv Banca sa Centrală, într-o coordonare atentă cu aliații noștri, vor degrada economia Rusiei și vor duce la pierderi pentru Putin”, a transmis șefa diplomației britanice, Liz Truss.

Începând de marți, toate porturile britanice au instrucțiuni să întoarcă orice vas sub pavilion, înregistrat, deținut sau administrat de Rusia”, a anunțat și ministrul transporturilor britanic.

Prin interdicția impusă navelor rusești, izolăm și mai mult Rusia, strivindu-i capacitățile economice și înfometând mașinăria de război a lui Putin”, a adăugat el.

O excludere a Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU este una dintre „opţiunile care se află pe masă”, declară marţi un purtător de cuvânt al Guvernului britanic, relatează AFP.

În acest stadiu, premierul (Boris Johnson) nu a adoptat o poziţie în acest subiect (…)”, a răspuns purtătorul de cuvânt, întrebat despre o eventuală dare afară a Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU. „Ceea ce este exact este că vrem să vedem Rusia izolată diplomatic şi examinăm toate opţiunile în atingerea acestui scop”, în urma invaziei ruse a Ucrainei, subliniază el.

Rusia este unul dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, în care are drept de veto. Premierul britanic Boris Johnson a susținut o conferință de presă la Varșovia cu premierul polonez Mateusz Morawiecki. Johnson spune că „tragedia” pe care Marea Britanie și alții au prezis-o s-a împlinit acum odată cu invazia Ucrainei de către Vladimir Putin – și, dacă este ceva, este mai rău decât se aștepta, relatează BBC. El îl numește un dezastru în curs de desfășurare pe continentul european, cu Polonia și ea în primă linie.

Johnson adaugă că „este clar că Putin este pregătit să folosească tactici barbare și fără discriminare împotriva civililor nevinovați pentru a bombarda blocurile turn, pentru a trimite rachete în blocuri pentru a ucide copii”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *