Marea Britanie e gata de RĂZBOI: Trimite nave militare pentru a apăra zonele de pescuit în caz de eşec al negocierii acordului post-Brexit

Patru nave de patrulare ale Royal Navy vor fi pregătite de la 1 ianuarie să protejeze zonele de pescuit din apele britanice în cazul unui ”no-deal”, respectiv un eşec al negocierilor dintre Londra şi Bruxelles privind relaţiile comerciale post-Brexit, scrie vineri publicaţia The Guardian.

Respectivele nave vor avea dreptul să oprească, să controleze şi să sechestreze orice navă de pescuit din UE care intră în zona economică exclusivă a Regatului Unit, care se poate întinde până la o distanţă de 320 de kilometri de ţărm.

Am muncit mult pentru a ne asigura că suntem pregătiţi pentru orice eventualitate”, a declarat publicaţiei The Guardian o sursă din Royal Navy.

Pescuitul este una dintre principalele chestiuni asupra cărora Regatul Unit şi UE nu reuşesc să convină la negocierea unui acord post-Brexit. În timp ce mediul de afaceri este îngrijorat de un posibil „no deal”, industria britanică a pescuitului l-a atenţionat pe premierul Boris Johnson să-şi respecte promisiunea principală care a motivat ieşirea din UE, aceea că Regatul Unit „va prelua înapoi controlul”. Reprezentanţii britanici ai acestui sector se împotrivesc menţinerii accesului pescarilor europeni în apele britanice, solicitat insistent de ţările UE interesate.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.