Marea Britanie aşteaptă concesii din partea UE în negocierile privind relaţiile post-Brexit

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat, miercuri, că Uniunea Europeană trebuie să accepte concesii pentru obţinerea unui acord privind relaţiile bilaterale post-Brexit. Johnson a insistat, în Camera Comunelor, că Marea Britanie nu poate accepta reguli impuse de Uniunea Europeană.

Nu cred că aceştia sunt termeni pe care să îi poată accepta premierul vreunei ţări”, a declarat Boris Johnson.

Premierul britanic cred că se poate ajunge la un „acord bun” dacă Uniunea Europeană nu mai pune condiţii suplimentare. Boris Johnson a făcut aceste declaraţii înainte de întrevederea pe care o va avea miercuri seară cu Usrula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Premierul va fi foarte clar în această seară că nu poate accepta nimic care să submineze abilitatea noastră de a avea control asupra legislaţiei sau asupra apelor teritoriale. Îi va spune clar aceste lucruri doamnei Ursula von der Leyen şi va vedea ce răspuns are”, a afirmat Allegra Stratton, un purtător de cuvânt al Downing Street.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ţară care exercită în prezent Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a declarat că Bruxelles este pregătit pentru scenariul expirării fără acord a tranziţiei post-Brexit, dacă Marea Britanie nu acceptă menţinerea standardelor comunitare.

Încă există şansa unui acord. Nu cred că vom şti mâine dacă vom reuşi ori nu, eu, cel puţin, nu pot promite acest lucru, dar continuăm să lucrăm”, a declarat Angela Merkel în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei. Angela Merkel a subliniat că Uniunea Europeană este pregătită pentru eşecul negocierilor.

De asemenea, suntem pregătiţi, dacă nu vom putea accepta condiţiile britanice, să mergem pe un drum al lipsei unui acord. Un lucru este clar: trebuie să fie posibil să garantăm integritatea pieţei unice. (…) Acum pornim de la un sistem legal armonizat, similar, dar peste câţiva ani sistemele judiciare se vor dezvolta separat în privinţa politicilor în domeniul mediului, al muncii şi sănătăţii. (…) Avem nevoie de standarde egale, nu doar pentru acum, ci şi pentru viitor”, a subliniat Angela Merkel.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *