Marcel Ciolacu: „Prioritatea lui Orban și Iohannis sunt alegerile generale, nu sănătatea românilor”

Coeficientul infectărilor cu noul coronavirus cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, în Bucureşti este de 3,02, ceea ce ar impune măsuri speciale. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, se află în izolare la domiciliu după ce a fost contact al unei persoane diagnosticate cu COVID-19 și a declarat duminică faptul că „în 48 de ore comitetele pentru situaţii de urgență județene şi cel municipal se întrunesc, după depăşirea unei rate de 3”.

Dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. După ce se va depăşi această cifră de 3, vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,01. (…) Dacă se ajunge la 3,4 deja atunci vom lua măsuri pentru trecerea în scenariul roşu”, a spus Cojanu.

Totodată, Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, l-a contrazis, în direct, pe prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, și a declarat că Bucureștiul ar trebui să intre în scenariul roșu.

În acest context, social-democrații au reacționat vehement duminică și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut declarații de presă, alături de Gabriela Firea și proaspătul candidat al partidului pentru alegerile parlamentare, Adrian Streinu Cercel. Cu acest prilej, Ciolacu a subliniat că deciziile guvernamentale se iau în funcție de cât de bine stăm în sondajele de opinie. Liberalii stabilesc în aceste zile listele pentru alegerile parlamentare. De altfel, listele de candidaţi  pentru alegerile parlamentare urmează să fie validate de BPN al PNL, într-o şedinţă programată duminică, de la ora 18:00.

București a depășit indicele de 3 la mie, asta înseamnă că gestionarea pandemiei de către guvernul Orban a eșuat, deoarece toate deciziile guvernamentale se iau în funcție de interesele politice și mai ales în funcție de cât de bine stăm în sondajele de opinie. Prioritatea „guvernului său” al președintelui României sunt în continuare alegerile generale și nu sănătatea românilor și în mod special astăzi de când București a intrat în cod roșu. (…) Rămânem consecvenți, am promis că nu ne mai îndepărtăm de la agenda românilor. Ne aflăm în cea mai mare criză sanitară din ultimii 30 de ani”, a spus Marcel Ciolacu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.