MApN anunţă producţia de masă a primei izolete româneşti. „Cercetătorii militari au realizat-o în timp record”

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că cercetătorii militari au realizat prima izoletă românească, produsul fiind testat şi va intra în producţie.

Cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă). Echipamentul asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul dezvoltat de cercetătorii militari îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate”, au transmis reprezentanții MApN.

Ministerul Apărării a început, miercuri, pregătirile pentru montarea spitalului ROL II care va funcţiona ca unitate pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu coronavirus din România, în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni. Montarea va dura cinci zile, apoi spitalul va fi acreditat şi autorizat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *