Manifestare științifică dedicată protecției mediului, la Universitatea Ovidius

Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie (FSAI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Filiala Constanța a Societății de Chimie din România (SChR), a organizat vineri, 3 iunie 2022, cea de-a IX-a ediție a manifestării științifice „Omul. Mediul. Poluarea”, informează prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu, președintele Filialei Constanța a SChR și cadru didactic al FSAI. Potrivit sursei citate, la competiție au participat 128 de elevi din liceele și școlile
gimnaziale din Constanța, sub îndrumarea a 24 de cadre didactice din învățământul preuniversitar, precum și colectivul Departamentului Chimie și Inginerie Chimică din cadrul FSAI. Astfel, 40 de elevi au luat parte la secțiunea Comunicări științifice, 67 au realizat postere pe teme de mediu, iar 21 de elevi și-au demonstrat abilitățile practice și îndemânarea în realizarea de experimente de laborator.

UOC 2

La finalul concursului au fost acordate diplome de participare pentru toţi elevii și cadrele didactice îndrumătoare, precum şi premii şi menţiuni pentru cei mai merituoşi dintre participanții evaluați în cadrul fiecărei secțiuni. Manifestarea a jucat un rol important în crearea unui mediu propice pentru a-i încuraja pe elevi să identifice soluţii pentru rezolvarea problemelor legate de mediu, la nivel local şi naţional, și le-a oferit tuturor participanțiilor oportunitatea de a dezbate probleme pe tema disciplinei chimie” precizează prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu.

UOC 4

Totodată, în cadrul evenimentului, Cornelia Goșiu, specialist în marketing al Dobrogea Grup S.A., a prezentat aspecte privind beneficiile unei alimentații sănătoase pentru îmbunătățirea calității vieții, precum și produsele create de companie în acest sens, pe care participanții le-au putut testa în pauza prevăzută în program.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Manifestare științifică dedicată protecției mediului, la Universitatea Ovidius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *