Mangalia și Valu lui Traian, în TOPUL pe țară al primăriilor care au cheltuit cei mai mulți bani pe iluminatul de Sărbători, prin atribuire directă

Primăriile din România au cheltuit peste 27 de milioane de lei prin achiziție directă pentru iluminatul festiv din acest an, potrivit datelor încărcate în sistemul electronic de achiziții publice. Comunele care au cele mai mari contracte pentru iluminatul festiv, prin achiziție directă sunt: Florești (Cluj) – circa 378.000 lei, Plugari (Iași) – 151.000 lei și Cața (Brașov) – 139.000 lei. Orașele cu cele mai mari achiziții directe pentru iluminatul festiv sunt: Drobeta Turnu Severin, Târgu Mureș și Mangalia.

Potrivit datelor agregate din sistemul electronic de achiziții publice, în perioada 15 mai 2021-13 decembrie 2021, am găsit peste 750 de contracte de achiziții directe pentru iluminatul festiv în valoarea totală de peste 27 milioane lei. Cel mai mare contract atribuit prin achiziție directă pentru iluminat festiv este la Mehedinți – Palatul Culturii Teodor Costescu. Valoarea acestuia este de 450.000 lei, iar câștigătorul procedurii este firma RC Energo Install. Pe locul doi este Primăria Drobeta Turnu Severin, cu un contract de circa 400.000 lei atribuit firmei Luxten Lighting Company pentru iluminat festiv pe străzi. Pe locul trei este Comuna Florești din Cluj cu un contract de circa 378.000 lei atribuit companiei NEON LIGHTING pentru lucrări de instalare echipamente iluminat festiv. Pe locul patru este Primăria Târgu Mureș cu un contract de circa 352.000 lei atribuit firmei INTRASERV S.R.L. pentru lucrări de montare și demontare ornamente de iarnă în principalele locații din oraș.

Pe locul cinci este Primăria Mangalia cu un contract de 338.000 lei atribuit firmei EURO-AUDIT SERVICE pentru lucrări de iluminat ornamental-festiv.

Pe locul șase se află Consiliul Județean Prahova cu un contract de circa 228.000 lei atribuit firmei MK ILLUMINATION pentru lucrări aferente „Iluminat festiv de sărbatori la Palatul Administrativ Ploiești”. Pe locul șapte se află Comuna Plugari din Iași cu un contract de circa 151.000 lei atribuit firmei BELMAR PROD. Pe locul opt se află comuna Cața din Brașov cu un contract de circa 139.000 lei atribuit firmei SC HUMAN CAPITAL RESOURCES SRL.

Pe locul nouă se află Comuna Valu lui Traian din Constanța cu un contract de circa 135.000 lei atribuit firmei D&F ELECTRIC LINE pentru servicii de montare și demontare iluminat festiv.

Pe locul zece se află Primăria Balș din Olt cu un contract de circa 135.000 lei atribuit firmei STYLE LIGHTING CONSTRUCT pentru servicii de închiriere, montaj, demontare și transport produse de iluminat festiv.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *