Mama pilotului de MiG, mort în accidentul de la Constanța: „Ne-au MINȚIT! Am aflat de la TV! A servit Armata Română şi acum îi dau cu ȘUTUL!”

Mama pilotului care a murit după prăbușirea avionului MiG-21 LanceR, Costinel-Iosif Niță, susţine că Armata Română a minţit în ceea ce priveşte moartea fiului său. Ea se plânge că nimeni nu a anunţat-o de producerea accidentului şi că a aflat totul de la televizor, anunță antena3.ro. Pe lângă Iosif, alţi 7 militari şi-au pierdut viaţa, după ce elicopterul cu care plecaseră în căutarea MiG-ului s-a prăbuşit. 11 copii au rămas orfani de tată. Tragedia aviatică care a avut loc, miercuri, la Contanţa a distrus familii întregi.

Mama pilotului Iosif Niţă, acuză armata română că le-au întors spatele şi că au transmis informaţii mincinoase în ceea ce priveşte moartea fiului său:

Ne-au minţit, ne-au minţit că băiatul s-a catapultat. Am avut soţul cadrul militar la Deveselu. Ne-au minţit, ne au minţit şi nora!”, a spus mama lui Iosif printre lacrimi.

Familia pilotului avionului MiG-21 LanceR a aflat despre moartea singurului lor copil de la televizor. Tatăl pilotului şi-a dat seama că este vorba despre fiul lor din imaginile difuzate.

„A servit armata şi acum armata îi dă cu şutul”, a mai spus mama pilotului, îndurerată.

Ultimele cuvinte pe care Iosif i le-a transmis mamei au fost chiar pe întâi martie, când i-a urat o primăvară frumoasă. Trupul neînsufleţit al pilotului, Iosif Niţă, va fi înmormântat duminică, de la 11:00, în cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti.

Ceilalți șase eroi militari care au murit, pe 2 martie, în accidentele aviatice de la Cogealac, au fost astăzi conduși pe ultimul drum. O altă ceremonie a avut loc astăzi în localitatea Lunca Corbului, din județul Argeș. Cortegiul funerar din Constanța a plecat de la Muzeul de Marină, apoi s-a îndreptat spre biserică, acolo unde a fost oficiată slujba de înmormântare. Ultimul drum, la Cimitirul Eroilor, acolo unde militarii își vor odihni somnul de veci.

Trupurile neînsuflețite ale căpitan-comandorului (pm) Bogdan Florin, sublocotenentului (pm) Banu Gelu, sublocotenentului (pm) Carp Vlad, sublocotenentului (pm) Bosoi Sergiu, sublocotenentului (pm) Marinescu Ionuț și sublocotenentului (pm) Lateș Eduard-Cătălin au fost depuse vineri, 4 martie, la Muzeul Național al Marinei Române.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Mama pilotului de MiG, mort în accidentul de la Constanța: „Ne-au MINȚIT! Am aflat de la TV! A servit Armata Română şi acum îi dau cu ȘUTUL!”

 • duminică, 6 martie 2022 la 19:07
  Legătură permanentă

  Ok. Vreți trafic, pentru a putea vinde avantajos publicitate. Pentru asta ați asaltat cu apeluri o mamă disperată că și-a pierdut singurul copil. Și acum vă folosiți de cuvintele spuse la disperare. Păi nu sunteți cu nimic mai buni decât rtv sau antena3, băi, vânători de like-uri! Poate mergeți și întrebați la MApN la cât timp după necaz au recunoscut că s-a zburat în baterie. Cu 2 aparate. Altfel, de la conștiința voastră n-am pretenții. Dar am încredere în Judecata Divină!

  Răspunde
 • duminică, 6 martie 2022 la 10:10
  Legătură permanentă

  Sper ca fiecare unitate in parte sa isi faca treaba si sa ofere familiilor indurerate, drepturile cuvenite, si pensie de urmas copiilor. Esaloanele superioare ar trebuie sa verifice acest lucru, pentru ca am auzit un caz la o unitate din cadrul CLI/ MANGALIA, familia si copiii nu au primit drepturile cuvenite dupa decesul tatalui lor, cadru militar activ.

  RIP all!

  Răspunde
 • sâmbătă, 5 martie 2022 la 20:54
  Legătură permanentă

  O inteleg pe mama pilotului de pe MIG sa fie suparata, dar nu e vorba de minciuna. Nici ei nu am crezut ca nu a reusit sa se catapulteze. Si-au dat seama doar cand au ajuns la fata locului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *