Maia Sandu a primit Premiul pe anul 2020 al Grupului pentru Dialog Social

Grupul pentru Dialog Social (GDS) a acordat Premiul pe anul 2020 președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Premiul GDS se decernează anual unei personalități care s-a remarcat în promovarea valorilor societății civile și statului de drept. Ceremonia de prezentare a diplomei și intervenția Maiei Sandu a avut loc online, miercuri, de ora 13.00.

Sunt onorată să fac parte din rândul marilor oameni care au fost premiați de GDS. Acest premiu este al cetățenilor Republicii Moldova, pentru că ei luptă pentru valorile democratice. Ei au rezistat în timpuri foarte grele, în regimuri autoritare, au ieșit în stradă. Acești oameni, în pofida tuturor presiunilor, au luptat pentru democrație. Am mers în alegeri, oamenii la vot, în diaspora s-au parcurs sute sau mii de km ca să voteze. Nu s-au lăsat manipulați de propagandă și au luptat pentru democrație. Mă sprijin pe încrederea cetățenilor și vom construi o țară democratică”, a spus Maia Sandu.

Premiul pe anul 2019 a fost acordat Emiliei Șercan „pentru curajul, perseverența și profesionalismul cu care a depistat și denunțat public fabricile de plagiate doctorale din România”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *