Maia Morgenstern, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Vineri, 3 septembrie, de la ora 20:00, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „POVESTIRI CULESE” după Donald Margulies, cu Maia Morgenstern și Cătălina Mihai, actrița noastră laureată a premiului Gopo pentru Tânără speranță și nominalizată la premiile UNITER din acest an. Spectacolul spune povestea unei scriitoare, Ruth, care se luptă cu timpul – atât cu limbile de la ceas, cât și cu propriile sale povești, rămase nespuse. În viața ei apare Lisa, o tânără care caută pretutindeni atât inspirație, cât și un învățător. Ruth – Maia Morgenstern – e cea care spune poveștile nescrise, iar Lisa – Cătălina Mihai – e cea care ascultă. O poveste despre poveștile care nu sunt mereu așa cum ne-am dori să fie. Despre poveștile care nu se termină doar cu happy end. Despre cum în fiecare discipol se află o parte din maestrul său. Regia este colectivă, iar scenografia este concepută de Corina Grămoșteanu.

Afis Povestiri Culese Catalina Mihai

Aflată pe lista finalistelor la Premiile Pulitzer pentru Teatru în 1997 , piesa „Povestiri Culese” de Donald Marguiles, a fost produsă şi jucată la New York, Los Angeles şi Londra. Spectacolul a avut premiera pe Broadway, la Manhattan Theater Club, în 2010. Dramaturg, scenarist şi profesor de Teatrologie la Universitatea Yale din SUA, Donald Marguiles (n.1954) este câştigătorul Premiului Pulitzer pentru Dramaturgie 2010, pentru „Cină cu prietenii” (Dinner with Friends), în timp ce alte două texte ale sale – „Sight Unseen” şi „Collected Stories” (Povestiri culese), s-au aflat pe lista scurtă a finalistelor. Printre operele cele mai cunoscute  ale dramaturgului american se află „The Country House” (2014),  „Time Stands Still”(2009), „Brooklyn Boy”(2004).

În Teatrul de Stat Constanța sunt aplicate toate măsurile de protecție prevăzute de normele legale în vigoare, în contextul pandemiei de Covid 19. Pentru accesul în sală nu sunt solicitate certificate de vaccinare sau teste, dar purtarea măștii pe toată durata spectacolului este obligatorie.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța – Bulevardul Ferdinand Nr. 11.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Maia Morgenstern, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *