MAI: „S-au dispus măsuri de intensificare a VERIFICĂRILOR și CONTROALELOR privind respectarea regulilor și restricțiilor”. Două restaurante din Constanța, AMENDATE

Ministerul Afacerilor Interne a dispus măsuri de intensificare a verificărilor și controalelor privind respectarea regulilor și restricțiilor stabilite pentru limitarea evoluției îmbolnăvirilor cu COVID-19, precum și măsuri specifice în vederea asigurării fluidizării circulației rutiere și prevenirii evenimentelor rutiere.

„MAI-CNCI – ACȚIUNI cu efective mărite:

În condițiile evoluției situației operative înregistrate în ultima perioadă, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-au dispus măsuri de intensificare a verificărilor și controalelor privind respectarea regulilor și restricțiilor stabilite pentru limitarea evoluției îmbolnăvirilor cu COVID-19, precum și măsuri specifice în vederea asigurării fluidizării circulației rutiere și prevenirii evenimentelor rutiere.

În acest context, în ziua de 26.03.2021, începând cu ora 17.00, în municipiul București și zonele urbane unde s-au înregistrat aglomerări de persoane, pe principalele artere de circulație rutieră și pe arterele de circulație către stațiunile montane/zone de atracție turistică, pe cele 73 de pârtii de schi funcționale și în zonele din proximitatea acestora s-a acționat cu efective mărite pentru fluidizarea circulației rutiere în special în intersecțiile cunoscute pentru crearea de ambuteiaje sau cu circulație îngreunată, precum și în vederea asigurării respectării regulilor și restricțiilor stabilite pentru limitarea evoluției îmbolnăvirilor cu COVID-19;

La nivel NAȚIONAL:

EFECTIVE: s-a acționat cu 5.423 lucrători MAI, din care: 4.068 polițiști, 1.281 jandarmi și 74 pentru situații de urgență, sprijiniți de 869 de polițiști locali.

Au fost executate 870 de acțiuni punctuale, fiind verificați 869 de operatori economici ( 182 baruri, 23 de cluburi, 188 de terase, 238 de restaurante, 54 de fast–food-uri și 24 de pârtii de schi ), dintre care 75 de operatori economici au fost identificați că nu respectă măsurile stabilite în context COVID 19, iar 2.377 de persoane nu au respectat măsurile de protecție sanitară.

Au fost întrerupte 5 aniversări/petreceri private.

Au fost aplicate 2.506 sancțiuni contravenționale în valoare de 551.451 de lei, din care:

2.428 sancțiuni în valoare de 409.951 lei fiind aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurile de protecție stabilite în context Covid- 19;

78 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea de către agenții economici a măsurilor stabilite în context Covid- 19, în valoare de 141.500 lei

Au fost întocmite 6 dosare penale, în care sunt cercetate 6 persoane (5 la art. 352 CP – zădărnicirea combaterii bolilor).

 În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Poliției Mangalia în incinta restaurantului PARTHENON, au fost identificate 5 persoane, care la observarea organelor de poliție s-au ridicat și au părăsit restaurantul. Împotriva societății mai sus menționate a fost luată măsura sancționării contravenționale cu suma de 5.000 lei, conform Legii 55/2020.

În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Constanța, s-a constatat că pe terasa restaurantului „La Scoica”, din municipiul Constanța, se aflau mai multe persoane așezate la mese, terasa restaurantului în cauză fiind împrejmuită cu pereți și cu acoperiș retractabili, care se aflau în poziția închis. Cu această ocazie, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 55/2020 cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *