MAI, reorganizat din temelii. Coarnă (SNPPC): „Scopul este subordonarea SMURD și schimbarea șefilor din Poliție care nu corespund criteriului politic al ministrului!”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și-a asumat o reorganizare de proporții din toate structurile militare și cu statut special – adică Poliția Română. Vela a dat asigurări că această reorganizare nu înseamnă disponibilizări.

Ministrul a anunțat că deciziile vor fi luate în urma consultării cu toți factorii implicați, cu sindicatele reprezentative, cu comandanții și conducătorii tuturor structurilor, cât și cu specialiștii din minister.

CITEȘTE ȘI:

„Am cerut fiecărui inspectorat să realizeze o analiză a activității și să vină cu propuneri, astfel încât să avem pe masa discuțiilor cele mai bune soluții pentru a trece la un nou nivel de eficientizare și modernizare a MAI”, a spus Vela.

Toate armele ministerului trebuie să trimită propunerile proprii de reorganizare până astăzi.

Jandarmeria va fi… regionalizată

Ministrul consideră că o reorganizare a MAI va eficientiza activitatea acestei instituţii şi în urma reducerii anumitor posturi de conducere, cu salarii foarte mari, vor rămâne „economii financiare pentru alte cheltuieli”. Astfel, Jandarmeria va fi regionalizată după modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale, având în vedere faptul că va fi mai eficientă comunicarea, tot ceea ce ţine de organizare şi de acţiunile operative. 

Întrucât vorbim de cinci inspectorate regionale, în locul a 40 de inspectorate județene, Constanța va găzdui punctul de comandă pentru Inspectoratul de Jandarmi Teritorial Dobrogea, care va include județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Polițiștii au luat foc!

Ministrul Vela nu a vrut să spună care este poziția sa legată de reorganizarea Poliției „pentru a nu influența punctele de vedere transmise la minister”, dar a spus că organziarea pe inspectorate regionale în locul celor județene ar facilita comunicarea cu ministerul.

CITEȘTE ȘI:

Pe fondul analizei și dezbaterilor privind măsurile de eficientizare sau de reorganizare a activităţii din toate structurile militare sau civile, polițiștii nu sunt deloc entuziasmați. Președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, ne-a precizat faptul că, pentru Poliție, nu există un plan concret de reorganizare, nici măcar finanțare:

„O întreagă nebunie… Reorganizare fără finanțare, fără un plan de reorganizare… Este o păcăleală! Nu am nici o informație în sensul regionalizării, am văzut la jandarmi, la SRI s-a făcut, la noi nu cred că este. Nu s-ar plia, pentru că am intra într-o altă logică, altă dinamică și din analizele noastre tot ce s-a făcut pe regionalizare a mers prost, foarte prost, costurile au scăzut și eficiența a fost scăzută. Bate câmpii la televizor (Marcel Vela – n.r.) și nu ne-a prezentat un plan de reorganizare, în ce constă… Am avut ieri o întâlnire cu domnul Despescu (chestor de Poliție, secretar de stat în MAI, Bogdan Despescu – n.r.) și cu conducerea IGPR și am întrebat un lucru simplu: care sunt fondurile alocate pentru această etapă a reorganizării? Cum o să arate Poliția? Dacă aveți un plan… Nu ne-au răspuns nimic! Au bătut câmpii, au vorbit orice altceva decât lucruri concrete, din manualul de management… Să propui ce? Nu au prezentat un plan, nu au prezentat nimic. Cred că miza este SMURD! Și nu numai asta. În cadrul procesului de reorganizare poți să schimbi pe cine vrei tu, pe Dancu (inspector șef IPJ Constanța, Constantin Dancu – n.r.), pentru că nu mai ai nevoie de acele instituții. Eu cred că se dorește schimbarea inspectorilor șefi care nu corespund criteriului politic al domnului Vela! (…) Am înțeles că buget nu există deloc. Păi, modific casa dar nu am bani! Cu ce modific? Avem deficit fantastic de mare în zona operativă… Cum ai muta, lucrurile se blochează într-un loc. Oricum nu funcționăm foarte bine, funcționăm greoi…”, a spus Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *