Mai mulți administratori de plajă din Mamaia au RISCAT și au MUTAT șezlongurile aproape de apă! Acum ar putea fi AMENDAȚI

Mai mulți administratori de plajă de la Mamaia au riscat și au mutat șezlongurile mai aproape de apă, deși nu au voie să facă asta. Acum ar putea fi amendați, anunță reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral. Plajele au fost reamenajate în acest an, iar noile sectoare nu pot fi exploatate, așa că șezlongurile ar trebui să fie amplasate pe sectoarele vechi de plajă, spun reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral. Asta înseamnă că șezlongurile trebuie să fie la distanță de 150 – 200 de metri de apă, ceea ce a dus la supărarea turiștilor, transmite Digi24.ro.

Turiștii și-au exprimat nemulțumirea de la începutul sezonului în legătură cu plaja lărgită de la Mamaia. Au mai reclamat că nisipul este plin de scoici, dar și că apa devine brusc prea adâncă la câțiva metri de mal. Reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral spun că patronii care au mutat șezlongurile vor fi întâi avertizați să le readucă pe sectoarele vechi de plajă. În caz contrar vor fi amendați. 

Gestul administratorilor de plajă vine după ce în urmă cu o săptămână, unul dintre ei a anunțat că vrea să renunțe la contractul pentru plajă și a spus că acest sezon estival este deja compromis. El mai spunea că a vorbit și cu alți operatori de plaje din Mamaia și că și aceștia vor să ceară suspendarea contractelor pe anul acesta. Investitorii se tem că-și vor pierde clienții, în condițiile în care mulți turiști preferă să meargă la plajă în Năvodari.

Lărgirea plajei a creat, practic, un teritoriu nou pentru România, dar a adus și o problemă nemaiîntâlnită: aceste suprafețe nu sunt cadastrate, nu figurează în acte și, deci, nu pot fi concesionate. În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 de hectare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *