Spread the love

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu Palaz, continuă planul de refacere, modernizare și punere în valoare a zonei din imediata vecinătate a Policlinicii nr. 2. Palaz a anunțat că, miercuri, 12 decembrie, a depus cererea pentru autorizația de demolare a unor clădiri din curtea Spitalului Municipal (zona Policlinica 2), aflate în imediata vecinătate a instituțiilor medicale constănțene și care se află în proprietatea CJC. 

CITEȘTE ȘI:


„TOATĂ ZONA ESTE UN FOCAR DE INFECȚIE. CLĂDIRILE SUNT DIN ANUL 1940!!! Sunt într-o stare avansată de degradare! DE CE A FOST NEVOIE SA TREACĂ ATÂTA TIMP FĂRĂ SA DE DEMOLEZE ȘI ZONA SA FIE UN FOCAR DE INFECȚIE?! Ce au făcut cei responsabili din fosta conducere CJC? Au dormit sau au avut interese pentru a lasă zona în paragină!? De ce presa nu a scris nimic de toate aceste „MIZERII”? După demolare se va pune pământ vegetal și gazon! Așa cum este NORMAL și civilizat!“, se arată în mesajul lui Palaz.

Vicepreședintele CJC a precizat pentru TOMIS NEWS că, după ce Consiliul Județean va demola acest ansamblu de imobile, și, în cazul în care și Primăria Constanța va proceda la fel cu o clădire care este în patrimoniul municipalității, se vor putea obține aproximativ 6.000 de metri pătrați de teren, pe care ar putea fi construit un spital, care poate lega Policlinica 2 și Spitalul Municipal.

CITEȘTE ȘI:

Pe de altă parte, vicepreședintele CJC a mai spus că autoritatea județeană continuă în paralel planul de reabilitare a altor clădiri aflate în imediata vecinătate a Policlinicii nr. 2 și în care ar urma să funcționeze mai multe secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Concret, conducerea CJC își propune amenajarea și înființarea unei Secții de Medicină Internă cu Compartiment de Reumatologie și a unui Centru de Excelență de Diagnostic, Monitorizare și Tratament.

„În România sunt peste 600.000 de persoane diagnosticate cu boli inflamatorii reumatismale. Conform specialiștilor, categoria bolilor reumatice include peste 200 de forme de afecțiuni musculoscheletale ce afectează proporții semnificative din populația țării. Practic, acești pacienți trebuie monitorizați în condiții de siguranță și tratați în servicii de spitalizare. (…) Sunt foarte numeroase afecțiunile reumatologice care pot la un moment dat să amenințe viața pacientului, prin apariția unei noi afectări de organ sau agravarea celei preexistente, efecte adverse ale medicației, precum și apariția unor comorbidități cardiovasculare, renale și infecțioase, care cresc riscul acestor pacienți. Având în vedere structura morbidității generale și invalidante,volumul prestațiilor medicale impuse de o supraveghere medicală activă și corectă, precum și de adresabilitatea populației din sud-estul României, considerăm că este necesară înființarea la nivelul regiunii a unei secții de Medicină Internă cu Compartiment de Reumatologie și a unui Centru de Excelență de Diagnostic, Monitorizare și Tratament, conform standardelor europene. În acest sens, este necesară realizarea unui obiectiv de investiții în vederea amenajării respectivelor imobile“, a punctat Palaz.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *