MAI la… raport: Turism electoral și… decese în secțiile de votare

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a transmis duminică faptul că, până la ora 12:00, polițiștii din toată țara cercetează mai multe posibile infracțiuni de natură electorală. În principiu, este vorba despre clasicul turism electoral, dar și un caz confirmat de covid printre reprezentanții secțiilor de votare.

Până la această oră, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, dintre care amenzi în valoare de 15.000 lei. Au fost sesizate și cinci fapte de natură penală. În Dâmbovița, a fost o sesizare cu privire la posibilitatea producerii unei infracțiuni de corupere a alegătorilor cu alimente. Se fac cercetări. În Maramureș, polițiștii cercetează un bărbat care și-a pierdut cetățenia română în urmă cu 25 de ani și nu mai avea drept de vot. Polițiștii din Brăila au fost sesizați de primarul unei localități cu privire la faptul că un bărbat a transportat persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens. S-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările. Într—o secție de votare dintr-o comună din Giurgiu, în urma unui apel la 112, a fost sesizat faptul că acolo votează câte trei persoane în același timp, în aceeași cabină. Se efectuează cercetări. Vicepreședintele unei secții din Drobeta Turnu Severin a sesizat faptul că s-au aflat 50 de cetățeni – plătiți de anumite formațiuni politice, să-și exercite dreptul la vot. Se efectuează verificări. Polițiștii din Dâmbovița au aplicat o sancțiune contravențională de 4.500 lei pentru continuarea propagandei electorale din partea unui candidat la alegeri. La o secție din București procesul electoral a fost suspendat temporar, după ce un membru al biroului electoral a fost confirmat cu covid-19. Bărbatul făcuse testul ieri și azi a primit rezultatul. Argeș – polițiștii au fost sesizați că un viceprimar transportă cu autoturismul oameni la vot. Cele sesizate nu s-au confirmat. București – mai mulți cetățeni au reclamat că la o secție este parcat un autoturism care are afișată sigla unui partid politic. Se efectuează cercetări. Au fost și cazuri medicale și, din păcate, un deces. La o secție de votare din Teiu, Argeș, un bărbat de 80 de ani a leșinat în curte. La sosirea echipajelor, acesta era în stop cardiorespirator și, în ciuda eforturilor, a fost declarat decedat”, a spus Monica Dajbog.

Și în Capitală s-a produs un deces. Procesul de votare a fost suspendat în secţia 643 din Sector 3, după ce o persoană a murit în interiorul secţiei de vot.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.