Maghiarii vor SCUZE de la Iohannis! Antal (UDMR Constanța): „Nu fură nimeni Ardealul. Declarațiile sunt INADMISIBILE!”

Senatul se reunește, miercuri, de urgență în ședință, de la ora 14.00, pentru a respinge Legea privind autonomia Ținutului Secuiesc. Proiectul a fost adoptat tacit marți în Camera Deputaților, după o bâlbâială și o neatenție din partea PSD. Astfel, după atacuri în rafală împotriva social-democraților, președintele Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat că a convocat plenul Senatului, unde PSD are majoritatea, cu un singur punct pe ordinea de zi.

De la adoptarea de marți și până astăzi s-au revărsat toate pasiunile politice, culminând, cu câteva momente înainte de votul din Senat, cu declarații publice ale președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a punctat faptul că „PSD vrea să dea Ardealul ungurilor, insistând din nou asupra majorității toxice pe care social-democrații o au în Parlament.

Între timp, maghiarii au reacționat vehement, chiar liderul UDRM, Kelemen Hunor, solicitând scuze de la Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, isterizat și nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare. Președintele trebuie săși ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, a declarat Kelemen Hunor.

Deputatul de Constanța al UDMR, István-János Antal, s-a arătat la rândul său indignat de declarațiile de miercuri, susținând că în Transilvania a mai existat o regiune autonomă de-a lungul timpului și că nu a furat nimeni Ardealul.

„Este inadmisibil ca președintele României, cu atât mai mult cu cât el provine dintr-o minoritate, să aibă o astfel de poziție! Nu are voie președintele României să aibă astfel de declarații! Discuții de genul au avut loc în anii 1990, când ardea țara! Ținutul Secuiesc a mai avut autonomie. Și sașii au avut autonomie și nu au furat Ardealul! Mai mult, dacă Ardealul ar ajunge la Ungaria, unul din trei sau din patru ar fi român. Doamne, Dumnezeule, ce ar fi atunci? Sunt inadmisibile astfel de declarații! Pe de altă parte, că vorbim de minoritatea maghiară, secuiască sau de minoritățile din Dobrogea, toate au adus aportul, au contribuit la România care este astăzi. Fiind vorba acum de minoritatea secuiască, o minoritate care trăiește de sute de ani în acel ținut, avea dreptul măcar să se discute acest proiect. Nici măcar nu s-a discutat! Așa cum am spus de fiecare dată: UDMR acționează și contribuie doar în cazurile în care primează interesul țării, al României. Președintele tuturor românilor a găsit această metodă ieftină și rușinoasă de a devia atenția opiniei publice de la problemele și gravele erori făcute de președinție și de guvern, a spus deputatul Antal, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *