MAE: Consultări româno-germane privind situaţia de securitate din Vecinătatea Estică

Ministerul de Externe anunţă faptul că secretarul de stat Dan Neculăescu a avut consultări cu ministrul de stat în MAE german, Tobias Lindner. În continuarea discuţiilor aprofundate inter-aliate şi eforturilor diplomaţiei române de a consolida securitatea pe Flancul Estic al NATO şi la Marea Neagră, secretarul de stat Dan Neculăescu a avut astăzi, 3 februarie 2022, consultări cu ministrul de stat în MAE german, Tobias Lindner. Cu acest prilej, cei doi interlocutori au evidenţiat „importanţa detensionării situaţiei de securitate de la graniţa Ucrainei, care continuă să aibă un impact negativ la nivel european şi euroatlantic”, a transmis, joi seară, MAE, printr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, partea germană a împărtăşit preocupările de securitate ale României şi a asigurat de întreaga solidaritate a Germaniei în ceea ce priveşte consolidarea descurajării şi apărării, fiind evocate eforturile diplomatice susţinute în direcţia dezescaladării situaţiei şi continuarea dialogului.

Secretarul de stat român a salutat disponibilitatea Aliaţilor NATO de a-şi spori prezenţa în ţara noastră, ca parte a răspunsului Aliat la provocările de securitate din regiune şi a mulţumit autorităţilor de la Berlin pentru decizia de a participa la Poliţia Aeriană Întărită în Zona de Sud (Enhanced Air Policing South), un semnal puternic pentru angajamentul de întărire a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, într-un mod unitar şi coerent”, a mai transmis MAE.

Potrivit instituţiei, Dan Neculăescu a reafirmat disponibilitatea României de a găzdui o prezenţă Aliată pe teritoriul naţional şi a invitat partea germană să contribuie la structurile NATO din ţara noastră. Totodată, ambele părţi au reiterat interesul pentru o cooperare aprofundată atât în plan bilateral, cât şi în cadrul NATO şi al Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *