MAE: Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea

Ambasada României la Kiev și-a reluat sâmbătă activitatea, a anunțat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. „Mă bucur să anunț că începând de astăzi Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea”, a scris sâmbătă pe Twitter Bogdan Aurescu. Acesta suține că România este pe deplin alături de partenerul său Ucraina în lupta sa curajoasă pentru libertate.

Ministrul de Externe anunța încă de la începutul lunii mai intenția de redeschidere a Ambasadei României din Kiev. El a spus că tot personalul ambasadei a lucrat în continuare, chiar dacă a fost relocat la București. „I-am inclus în task force-ul care a fost activat la momentul în care a început conflictul pe 24 februarie și au lucrat împreună cu colegii mei din acest Task Force, ținând legătura cu autoritățile ucrainene, cu comunitatea românească din Ucraina…. Prin urmare, am încercat să compensăm această absență pe teren”, a spus Aurescu, la începutul lunii, la TVR.

Treizeci şi opt de ambasade şi-au reluat activitatea în capitala Ucrainei, Kiev, după o perioadă de pauză cauzată de ofensiva militară a Rusiei, informează ukrinform.net. Printre misiunile diplomatice redeschise se numără şi cea a României, după cum a anunţat mai devreme ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Şi-au reluat activitatea la Kiev ambasadele din Turkmenistan, Italia, Polonia, Slovenia, Georgia, Liban, Letonia, România, Coreea de Sud, Spania, Marea Britanie, Lituania, Moldova, Uzbekistan, Olanda, Croaţia, Canada, Palestina, Azerbaidjan, Tadjikistan, Kazahstan, Suedia, Danemarca, Cipru, Ungaria, Austria, Cehia, Turcia, Armenia, Germania, Grecia, Iran, Kîrgîzstan, Franţa şi Estonia, precum şi cele ale Sfântului Scaun, ONU şi Uniunii Europene.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.