MĂCEL la PNL! Orban a făcut SHOW la ședința BPN și îl vede pe Cîțu responsabil de CRIZA politică: „Oricine are ochi și minte poate să vadă adevărul în această situație”

Liberalii s-au reunit în ședința Biroului Politic Național, dar pentru că aceasta a fost convocată de premierul Florin Cîțu și echipa sa, nu este o ședință tocmai pe placul liderului PNL, Ludovic Orban. Tocmai de aceea, Ludovic Orban a refuzat să-i dea cuvântul liderului deputaților PNL, Florin Roman, până când a verificat dacă această ședință a fost convocată statutar. În urma verificărilor, Orban a constatat că ședința nu a fost convocată statutar și a cerut încetarea acesteia.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, că premierul Florin Cîțu nu a întrebat pe nimeni când l-a remaniat pe Stelian Ion, văzându-l responsabil pentru criza actuală din guvern. De asemenea, el a spus că nu va permite niciunui liberal să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

„Nu văd de ce să mă întrebe pe mine sau să ceară acordul partidului. Până acum s-a comportat…într-un mod în care nu a consultat președintele partidului. Eu v-am spus că am fost anunțat prin SMS cu două minute înainte de declarația făcută de premier despre revocarea din funcție a ministrului Stelian Ion”, a spus liderul PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, înainte de ședința Biroului Permanent Național, că premierul Cîţu nu a întrebat pe nimeni atunci când l-a remaniat pe ministrul Stelian Ion, motiv pentru care nu se așteaptă să fie consultat cu privire la deciziile luate în interiorul partidului.

Premierul Cîţu nu a întrebat pe nimeni când l-a remaniat pe Stelian Ion. Nu văd de ce să mă întrebe pe mine sau să ceară acordul partidului, când s-a comportat într-un mod în care nu a consultat preşedintele partidului. V-am spus că eu am fost informat, printr-un sms, cu două minute înainte de declaraţia făcută de premier despre revocarea din funcţie a ministrului Stelian Ion”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, la Parlament.

Întrebat dacă există posibilitatea ca unii parlamentari din PNL să voteze o moțiunea de cenzură, Orban a amintit că a precizat deja în repetate rânduri că nu va permite ca acest lucru să se întâmple, cât timp va fi la conducerea formațiunii.

Atât timp cât sunt preşedintele PNL, nu voi permite niciunui parlamentar PNL să voteze o moţiune de cenzură împotriva unui guvern condus de PNL”, a spus Orban.

La întrebarea pusă de jurnaliști, dacă premierul Florin Cîţu ar trebui să demisioneze, Ludovic Orban a răspuns: „Întrebaţi-l pe dânsul. Din moment ce v-am spus că nu voi îngădui vreunui parlamentar al PNL să voteze moţiunea de cenzură. Normal că îl sprijin că e premierul care reprezintă PNL”.

Şedinţa BPN a PNL a început la ora 12.00, în prezenţa premierului Florin Cîţu şi a preşedintelui PNL Ludovic Orban. Președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut un joc al nervilor într-o ședință BPN al PNL extrem de tensionată, din cauza situației din coaliție, dar mai ales din cauza competiției interne din PNL. Surse din ședință au transmis că Ludovic Orban a pus ca prim punct pe ordinea de zi subiectul legii siguranței naționale. Printre acestea se numără și legea de organizare a SRI, din 1991. Cei din tabăra lui Florin Cîțu au realizat că Ludovic Orban face un joc pentru a-i enerva, știind că aceștia sunt nerăbdători să discute situația din cadrul coaliției de guvernare.

Întrebat dacă îl vede responsabil pe Florin Cîțu pentru declanșarea acestei crize, Orban a spus: „Oricine are ochi și minte poate să vadă adevărul în această situație”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că obiectivul său este de a implementa Programul „Anghel Saligny”, dar asta fără a afecta coeziunea coaliției. Practic, Orban le transmite celor de la USR-PLUS faptul că este dispus să negocieze, asta în timp ce Florin Cîțu s-a arătat intransigent și hotărât să nu dea niciun pas în spate în fața celor de la USR-PLUS.

„Am susținut încă din luna ianuarie, în mod repetat, în ședințele Coaliției necesitatea adoptării PNDL 3 în cursul acestui an. Pledoaria mea s-a lovit de rezistența multor colegi din coaliție care la început au tratat acest subiect la „și altele”. Treptat am reușit să conving partenerii de Coaliție să ajungem la discuții aplicate și chiar la aprobarea de principiu a lansării acestui nou program de investiții locale. Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiția internă pe care o avem în Partidul Național Liberal. Toți primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiție esențială pentru ca acest program de investiții să fie o reușită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa noi în mod corect și eficient acest program. Ruperea coeziunii coaliției pune un serios semn de întrebare cu privire la acest deziderat. Am convingerea că puteam adopta în timp util acest program și fără a provoca un conflict în coaliție. Odată cu adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență care lansează programul, pe care o susțin, obiectivul meu ca președinte al Partidului Național Liberal este acela de a menține Coaliția și de a conserva și întări poziția PNL de principal partid de guvernământ pentru a putea susține investițiile în infrastructură care vor fi realizate de primarii și președinții noștri de consilii județene.”, a transmis Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „MĂCEL la PNL! Orban a făcut SHOW la ședința BPN și îl vede pe Cîțu responsabil de CRIZA politică: „Oricine are ochi și minte poate să vadă adevărul în această situație”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *