Lupu primește „botezul” la șefia Consiliului Județean: Primarii îi sar în cap, pentru DECONTAREA abonamentelor elevilor!

Decontarea abonamentelor elevilor navetiști nu se mai face de către primărie, ci, potrivit unei modificări recente de legislație, prin următoarea formulă: 50% din preț acoperit de Consiliul Județean Constanța, 50% din preț acoperit de școala/liceul unde învață elevul. La ultima ședință a Consiliului Județean s-a produs un blocaj în acest sens, proiectul de hotărâre nu a fost adoptat, astfel că transportatorii urlă că vor… banii. Astfel, elevii din județ riscă să nu mai ajungă la școală. Această situație este valabilă la nivelul întregului județ, fiind afectați elevii navetiști din toate localitățile.

Primarii din județ încep cu acest prilej să urle la proaspătul președinte al CJC, Mihai Lupu, căruia îi solicită să rezolve această problemă în prima ședință a instituției.

„Primăria Comunei Siliștea face apel către Consiliul Județean Constanța pentru a aproba decontarea trasportului elevilor, ca măsură necesară pentru încurajarea procesului educațional și descurajarea abandonului școlar. Primăriile și consiliile locale nu au cadrul legal pentru a deconta abonamentele elevilor, orice cheltuială în acest sens fiind imputabilă primarului, de către organele de control/Curtea de conturi”, a transmis primarul comunei Siliștea, Mihai Soare.

Un apel identic vine și din comuna Castelu, unde viceprimarul Antoneta Prodan a subliniat că perioada electorală a trecut și că e timpul să ne apucăm de treabă:

„Decontarea se face prin lege după următoarea formulă: 50% din preț acoperit de Consiliul Județean Constanța, 50% din preț acoperit de școala/liceul unde învață elevul. Am înțeles că în ultima ședință a CJC au fost o serie de probleme și proiectul de hotărâre în acest sens nu a fost adoptat. Nu vreau să fac comentarii politice, pentru că perioada electorală a trecut. Trebuie să ne apucăm de treabă acum. Sper, pe această cale, că noua conducere a CJC este la curent cu această problemă și o va remedia la prima ședință! Primăriile și consiliile locale nu au cadrul legal pentru a deconta, noi am fi vrut, am și făcut-o când legea ne-a permis, dar acum nu mai putem și elevii așteaptă decontarea de la Consiliul Județean!”, a spus Antoneta Prodan, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *