Lupu (CJC) mai are puțin și îi BATE pe elevi! Accesul AEC, INTERZIS la o ședință publică

Consilierii județeni s-au reunit astăzi în ședința ordinară a Consiliului Județean Constanța, pentru a dezbate cele 34 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi, dintre care unul a fost retras. Proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor optime de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean, a Regulamentului de efectuare a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate și a Caietului de sarcini al serviciului de transport public județean de persoane, precum și a documentației de atribuire a Contractelor de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate, la nivelul județului Constanța, a fost un proiect mediatizat cu o importanță deosebită.

În urma asigurării procesului de transparență, Consiliul Județean Constanța a primit mai multe solicitări de completare/modificare a proiectului, inclusiv după termenul legal de asigurare a transparenței decizionale. Mai exact, instituția noastră a primit solicitări din partea a 12 UAT-uri, 8 agenți comerciali, 3 asociații profesionale, o asociație a elevilor, o unitate de învățământ și un partid politic. Solicitările primite au fost analizate de conducerea instituției împreună cu aparatul de specialitate și au fost transmise spre consultare prestatorului celor două studii de specialitate S.C. Certrans Level S.R.L., pentru a fi implementate raportat la oportunitatea și legalitatea acestora, rezultând, astfel, forma finală a Proiectului de Hotărâre, precum și a anexelor acestuia. Totodată, în ședința de astăzi, consilierul județean Răzvan Filipescu a propus un amendament, la Caietului de sarcini, prin care instituția noastră va acorda gratuitățile conform legislației în vigoare”, a transmis președintele CJC, Mihai Lupu.

Pentru mai multe detalii puteți consulta forma finală a proiectului și a anexelor acestuia AICI!

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a solicitat Consilierilor Județeni să nu adopte proiectul de hotărâre pentru delegarea gestiunii transportului județean de persoane în forma propusă. Amintim faptul că instanța a dispus faptul că este responsabilitatea Consiliului Județean Constanța să acorde gratuitatea elevilor la transport, în urma câștigării procesului cu privire la transportul elevilor de către Asociația Elevilor din Constanța.

Astăzi, în cadrul ședinței de Consiliu Județean, vor fi prezenți membrii Asociației Elevilor din Constanța, iar președintele AEC, Ariana Dudună, va lua cuvântul cu privire la proiect, pentru a sublinia nelegalitatea sa”, au precizat cei de la AEC, numai că nu au mai apucat, întrucât… nu au fost lăsați! Elevii constănțeni au avut accesul interzis la ședința de la 13:00, iar președintele AEC a fost îmbrâncit pe scări:

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă atitudinea josnică a Consiliului Județean Constanța și solicită de urgență ca situația să fie clarificată și ca Mihai Lupu să își ceară public scuze elevilor! Miercuri, 29 septembrie, a fost refuzat accesul elevilor în cadrul ședinței de Consiliu Județean în care s-a votat un proiect nelegal, care blochează accesul elevilor la transport gratuit, în ciuda faptului că instanța a decis că este responsabilitatea CJC să acorde gratuitatea elevilor. Încercând să intre la ședință pentru a lua cuvântul, președintele AEC, Ariana Dudună, a fost trasă de braț în timp ce urca scările de către un paznic din CJC, fiind bruscată și dusă înapoi în josul scărilor. Acesta a motivat refuzul de a lăsa elevii să intre în baza faptului că sala este plină și că ar fi o problemă de distanțare, dar în acest caz ar fi putut fi asigurat accesul online, având în vedere că o parte din consilierii județeni au intrat în sistem de videoconferință. Nici nu pot să exprim în cuvinte frica pe care am simțit-o când un om adult, cu un cap mai înalt ca mine, a venit și m-a tras de braț pentru simplul fapt că am vrut să particip la o ședința publică și să împiedic încălcarea legii. Ce s-a întâmplat astăzi este un abuz inadmisibil, o încălcare flagrantă a statului de drept, încălcare ce nu mă mai miră, având în vedere faptul că CJC refuză să pună în executare o hotărâre a instanței. Vom ataca în instanță proiectul adoptat astăzi, și nu ne vom da bătuți până când elevii din județul Constanța nu vor beneficia de gratuitate la transport!”, a transmis Ariana Dudună.

Asociația Elevilor din Constanța a depus deja plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele lui Mihai Lupu, iar în contextul în care proiectul de astăzi va trece în forma actuală, formă nelegală ce creează un prejudiciu elevilor, Asociația Elevilor din Constanța va depune plângeri penale pe numele fiecărui Consilier Județean care a votat proiectul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „Lupu (CJC) mai are puțin și îi BATE pe elevi! Accesul AEC, INTERZIS la o ședință publică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *