Lupu (CJC), după ce a pierdut în instanță: „Hotărârea privind transportul elevilor e a Consiliului Județean, nu a mea”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a câștigat procesul cu Consiliul Județean Constanța, fiind admisă cererea de suspendare a HCJ 20/2021, hotărâre ce bloca accesul elevilor la transportul județean gratuit. Vineri, 10 septembrie 2021, Tribunalul Constanța s-a pronunțat cu privire la dosarul dintre AEC și CJC, suspendând executarea prevederilor ce blocau accesul elevilor la transportul județean gratuit.

După decizia instanței, președintele CJC, Mihai Lupu, a reacționat sau, mai degrabă, s-a spălat pe mâini, susținând faptul că decizia privind transportul elevilor nu îi aparține, ci a… plenului Consiliului:

Consiliul Județean Constanța, a adoptat în luna ianuarie a acestui an Hotărârea privind punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 70/2020, în domeniul transportului rutier județean de persoane, prin curse regulate, în Județul Constanța. Această hotărâre a fost aprobată conform normelor și prevederilor specificate în Ordonanța menționată. Vorbim mai exact despre adoptarea regulamentului privind efectuarea transportului rutier județean de persoane, studiul de oportunitate și modalitatea de atribuire a serviciului, a tarifelor de călătorie și, nu în ultimul rând, despre aprobarea caietului de sarcini și a contractului-cadru de delegare a serviciului, transmite Consiliul Județean Constanța.

Am declarat în numeroase rânduri că voi aplica toate prevederile legale, pentru ca elevii județului Constanța, și nu numai ei, să beneficieze de condiții civilizate de transport, dar și să aibă parte de gratuitățile prevăzute în legislație. Însă nu voi încălca niciodată litera legii! Prin pronunțarea de ieri, 10 septembrie, Tribunalul Constanța a admis, în parte, solicitarea Asociației Elevilor, prin «suspendarea executării art. 3 alin.1 din Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 20/2021». Tot prin această Hotărâre instanța a RESPINS «ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 63/21.04.2021». Articolul specifică în clar modalitatea de efectuare a decontării cheltuielilor în vederea asigurării gratuității serviciului de transport al elevilor. Acesta este adevărul! Hotărârea este a Consiliului Județean și nu a președintelui acestei instituții, cum eronat au subliniat reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța. Susțin libertatea de exprimare și de asemenea susțin toate demersurile pe care tinerii le fac pentru apărarea drepturilor lor. Sfătuiesc însă la moderație și nu la exuberanță în declarații care nu fac deloc cinste Asociației Elevilor, o organizație care și-a clădit prestigiul datorită ambiției și corectitudinii. Opinia publică știe că nu m-am opus niciodată decontării cheltuielilor de transport al elevilor. Aceasta trebuie să fie însă în concordanță cu dispozițiile legale. Cea mai bună cale pentru soluționarea acestei probleme este să lăsăm instanța să definitiveze demersul făcut de Asociaţia Elevilor din Constanţa, iar mai apoi să rezolvăm această situație conform prevederilor legale. Elevii constănțeni au dreptul să beneficieze pe deplin de toate drepturile oferite de lege. Ca președinte al CJ Constanța și părinte voi fi întotdeauna alături de ei”, a subliniat Mihai Lupu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.