Lupu (CJC) BĂTUT MĂR în instanță de… copii. Elevii constănțeni: „Transportul județean trebuie să fie GRATUIT!”

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a câștigat procesul cu Consiliul Județean Constanța, fiind admisă cererea de suspendare a HCJ 20/2021, hotărâre ce bloca accesul elevilor la transportul județean gratuit. Vineri, 10 septembrie 2021, Tribunalul Constanța s-a pronunțat cu privire la dosarul dintre AEC și CJC, suspendând executarea prevederilor ce blocau accesul elevilor la transportul județean gratuit. Astfel, a fost suspendat art. 3 al hotărârii, ce prevedea următoarele:

Decontarea cheltuielilor în vederea asigurării gratuității la serviciul de transport județean pentru elevii din învățământul preuniversitar pe tot parcursul anului calendaristic se va face numai după asigurarea fondurilor necesare de la bugetul de stat conform art. 84 alin. (1^1) din Legea 1/2011”

Astfel, a fost dovedit ceea ce reprezentanții elevilor au susținut public: lipsa unor fonduri de la bugetul de stat nu este o scuză pentru încălcarea drepturilor elevilor. Mihai Lupu a menținut Consiliul Județean într-o stare de nelegalitate de peste 10 luni, aducând un prejudiciu uriaș elevilor din județ. Totuși, pentru acordarea dreptului elevilor la transport gratuit și în fapt, este nevoie de încheierea contractelor de serviciu public, pentru ca operatorii să poată fi subvenționați. La nivelul județului Constanța, HCJ 20/2021 emite dispozițiile necesare încheierii contractelor, deci există fondul necesar, însă CJC a amânat, timp de 8 luni, încheierea lor, în mod nejustificat.

„Solicităm Consiliului Județean Constanța să încheie de urgență contractele de serviciu public, pentru ca drepturile elevilor să fie respectate. Dacă luni contractele nu vor fi încheiate, și vreun elev va fi nevoit să scoată 1 leu din buzunar pentru a ajunge la școală, Asociația Elevilor din Constanța va cere arestarea preventivă a lui Mihai Lupu”, transmite AEC.

„Îi mulțumim avocatei Daiana Dobre pentru prezența la cele două termene și sprijinul acordat. Instanța astăzi a decis ceea ce noi spunem de câteva luni: nu există scuze pentru a încălca legea. Lipsa unor fonduri de la bugetul de stat nu este o scuză pentru a pune elevii județului la risc de abandon școlar. Astăzi a fost dovedit faptul că Mihai Lupu nu este decât un individ sinistru, care sfidează elevii, care nu face altceva decât să se scuze și să se plângă că nu are bani de la bugetul de stat, fără a face vreun demers în acest sens. Dacă un singur elev va fi nevoit să scoată un singur leu luni, dacă Mihai Lupu va avea tupeul ca luni să se plimbe prin școli și să facă poze cu elevii, prefăcându-se inocent, domnul președinte CJC ar trebui să se pregătească de o întâlnire cu Radu Mazăre, în celulă. Un președinte responsabil ar convoca mâine ședință, pentru a rezolva problema.”, a declarat președintele AEC, Ariana Dudună.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.