Luptele din culise pentru… prezidențiabilul PSD! Moga de la Constanța se agață (și) de Fifor: „Se aranjează ploile pentru candidaturi liniștite!”

Pe 29 iunie, social-democrații au bătut în cuie noua conducere a partidului. Transferul de putere după condamnarea lui Liviu Dragnea s-a lăsat nu doar cu aranjamente în liniște, ci și cu răfuieli mai vechi care au răbufnit pe baronul de Vrancea, Marian Oprișan. Acesta este doar unul dintre PSD-iștii de frunte care se duc pe tobogan, lista fiind una mult mai lungă.

CITEȘTE ȘI:

Odată cu alegerea noii conduceri, social-democrații s-au întâlnit pe 3 iulie la Vila Lac 1, într-o ședință suficient de informală ca să mai fie mazilite o serie de nume notorii, precum primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, Liviu Pleșoianu sau Șerban Nicolae.

CITEȘTE ȘI:

Astfel, cu locuri libere lăsate și cu patru ministere puse la bătaie, noua gardă din PSD își pregătește terenul pentru diverse funcții, dar și pentru candidatul la prezidențiale. Potrivit unui anunț de vineri al Vioricăi Dăncilă, partidul va organiza un nou Congres, la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august, în care va fi desemnat candidatul la alegerile prezidenţiale. Potenţialele nume, până acum, sunt Eugen Teodorovici și Mihai Fifor, care, alături de Dăncilă, au fost vineri la Tulcea, unde s-au întâlnit cu Biroul Politic Județean al formațiunii tulcene și primarii social-democrați din județ. Sâmbătă, aceștia sunt prezenți la Brăila și Galați. Sunt primele trei organizații județene auditate de către noua conducere a PSD.

„Cum adică ce-a făcut Teodorovici la Tulcea? Este senator al județului și susținut de Horia Teodorescu (președintele CJC Tulcea – n.r.). Din postura asta s-a luat la braț, așa cum a stabilit și la Congres, cu Fifor, care ne-au umplut de promisiuni, mai ales Fifor”, a spus pentru TOMIS NEWS un primar PSD din județul Tulcea, participant la discuții.

„Cel mai amuzant a fost când Fifor a început să le promită și celor de la Constanța care erau aici (senatorul Nicolae Moga, președintele CJC Horia Țuțuianu ș.a.) că le dă județul pe mână, că le dă ministere… Le-a zis și că a convins-o pe Dăncilă! Atât i-a trebuit lui Moga, care se și visează deja ministru de Interne! Ce s-o mai lungim, au venit cică să ne înțelegem și să ne asigure de sprijin, dar ei de fapt își aranjează ploile pentru candidaturi liniștite la următorul Congres”, ne-a mai spus acesta.

Activitatea lui Fifor de la Tulcea poate să aibă o singură însemnătate: prin promisiuni aruncate în stânga și în dreapta în acest tur al Vioricăi Dăncilă în județele din sud-estul țării, fostul ministru al Apărării dorește să câștige sprijinul pentru candidatura sa la Congresul care va desemna candidatul la prezidențiale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.