Lupta USR, în zadar: proiectul de modificare a legilor Justiției, RESPINS. Stelian Ion: „Chestiunile acestea sunt foarte grave!”

Proiectul legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiției, prin care USR dorea corectarea unor proceduri și eliminarea unor instituții toxice pentru statul de drept, a fost respins în Parlament.

USR-iștii propuneau, printre altele, desființarea secției speciale și corectarea procedurii de numire a procurorilor de rang înalt, în conformitate cu recomandările europene GRECO, MCV și ale Comisiei de la Veneția. Secția specială a primit lovitura finală pe 21 iulie, detalii AICI!

În ciuda înfrângerilor politice din Parlament, USR-iștii transmit că nu se lasă păgubași și că lupta începută în 2017 va continua, așa cum a precizat marți deputatul constănțean Stelian Ion.

„Ne dorim ca politicienii să nu mai poată influența mersul justiției. Procurorii de rang înalt trebuie să fie numiți fără a exista suspiciuni de interferență politică. Politicienii nu trebuie să poată numi procurori fără să țină cont de părerea CSM, așa cum se întâmplă acum. S-a întâmplat pe vreme PSD și se întâmplă și în prezent, pe vremea PNL. Chestiunile acestea sunt foarte grave si ar fi trebuit tratate cu responsabilitate. Noi nu uităm însă cele întâmplate din 2017 încoace și nu vom renunța până când nu reparăm după PSD!”, a transmis Stelian Ion.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *