Lupta antidrog scapă de sub control la Neversea? Drăgan, Asociația Tomis Antidrog: „O structură a MAI face prevenție prin… consumul ponderat de apă!”

Constanța este în plină agitație și aglomerație în aceste zile, cu prilejul celei de-a treia ediții a festivalului Neversea. Pentru că vorbim de un festival de anvergură, caracteristica unui astfel de eveniment presupune, cel puțin, controlul consumului de droguri, dacă stoparea completă este o imposibilitate. Primul semnal de alarmă a fost tras chiar în debutul festivalului, joi, când patru tineri care mergeau la Neversea au fost arestaţi de Tribunalul Prahova, după ce procurorii DIICOT Ploieşti au găsit asupra lor aproximativ zece kilograme de droguri, în mare parte cannabis.

Festivalul este în curs de desfășurare, iar Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța (o vom numi mai departe ANA) a făcut, sâmbătă, următoarele recomandări:


– Pentru a te hidrata bea apă în mod regulat, dar nu în cantităţi mari dintr-o dată;
– Nu te urca la volan dacă ai consumat alcool sau droguri, aminteşte-ţi că eşti într-o stare modificată a conştiinţei;
– Foloseşte mijloacele de transport în comun. Pentru o siguranţă sporită, ia un prieten cu tine; 
– Bărbat sau femeie, întotdeauna ia-ţi prezervativele şi foloseşte-le când faci sex! 
– Ia-ţi băutura întotdeauna cu tine, nu o lăsa nesupravegheată;
– Nu consuma nimic dintr-o băutură care a fost lăsată desfăcută. Comandă alta!
– Dacă totuşi după consumarea unor băuturi ai probleme de sănătate apelează la prietenii cu care ai venit la eveniment sau solicită ajutor din partea organizatorilor ( personal medical, stewards, etc.). 

„ANA ne spune că e bine să consumi alcool în prezența minorilor, care au acces la festival!”

Prestația ANA este, în opinia Asociației Tomis Antidrog, nu doar dezamăgitoare, ci și complet ineficientă.

„O structură care apartine Ministerului Afacerilor Interne înțelege să facă prevenție, în plin sezon estival, când problematica drogurilor este una foarte accentuată, să recomande… consumul ponderat de apă, metodele de contracepție, utilizarea mijloacelor de transport în comun (de ce nu taximetre?), probleme de sănătate (dureri de burtă) legate de… consumul unei băuturi ș.a.m.d.! Toate acestea pentru a trece mult prea ușor peste riscul major care presupune consumul de droguri de mare risc în cadrul unor așa-zise festivaluri sau consumul excesiv de alcool în fața minorilor care au acces la astfel de festivaluri! Mă întreb ce se ascunde în spatele asocierii dintre ANA și organizatorii festivalului! Îmi rămâne doar să felicit BCCO Constanța, pentru că sunt sigur că este singura structură care luptă cu adevărat împotriva acestui fenomen al consumului de droguri de mare risc, cu efecte tragice în rândul tinerilor!”, a spus președintele Asociației Tomis Antidrog, George Drăgan, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Lupta antidrog scapă de sub control la Neversea? Drăgan, Asociația Tomis Antidrog: „O structură a MAI face prevenție prin… consumul ponderat de apă!”

  • sâmbătă, 6 iulie 2019 la 15:36
    Permalink

    Chiar foarte pertinenta abordarea. Nu inteleg ce e gresit in asta ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.