Lungoci (PSD) vrea SCHIMBAREA procedurii de numire a șefilor Consiliului Concurenței. „Companiile străine și-au aliniat prețurile mai ceva ca rufele pe sârmă! Chirițoiu nu dă socoteală nimănui”

Consiliul Concurenței este luat în vizor de deputatul social-democrat constănțean Lucian Lungoci, întrucât a fost total inactiv de când au crescut prețurile la energie și carburanți. „Toate, dar absolut toate, companiile străine din aceste domenii și-au aliniat prețurile mai ceva ca rufele pe sârmă” susține Lungoci, pe care-l consideră pe Bogdan Chirițoiu cel puțin îngăduitor. Mai mult, Consiliul Concurenței nu este supus controlului parlamentar și, pentru eficientizarea instituției, parlamentarul constănțean solicită… schimbarea stării de fapt:

„Ați auzit de vreo acțiune a Consiliului Concurenței când au explodat prețurile la energie sau carburanți și toate, dar absolut toate, companiile străine din aceste domenii și-au aliniat prețurile mai ceva ca rufele pe sârmă? În mod cert NU! Ați citit pe undeva despre descinderile reprezentanților acestei instituții la bănci, IFN-uri sau societății de asigurări, toate străine, atunci când au jupuit, cu aceeiași măsură, pielea românilor împrumutați sau asigurați? În mod cert NU! Nu la fel de îngăduitori se dovedesc a fi, însă, băieții lui Chirițoiu, atunci când este vorba despre companiile românești! Pe ele nu le iartă nici cu un leuț. Ba, mai mult decât atât, le amendează cu sume aberante, nejustificabile, motivele fiind cel puțin dicutabile. Ca să nu le spun altcumva… Așa cum a fost cazul Agenției Tarom, cea care s-a ales cu o amenda de 16,6 milioane lei! Fix   după ce guvernul îi acordase un ajutor de stat de 40 de milioane, pentru redresare !!! O amendă după 2 ani de pandemie? Sau cum este cazul Uniunii Producătorilor de Carne de Pui. Amendată cu 5% din cifra de afaceri. Motivul? Existența unei broșuri în care este trecută, anual, producția de carne și  ouă. Anual de …18 ani!  Să fi aflat, oare, Chirițoiu, abia acum? De ce se întâmplă așa ceva? De ce este Consiliul Concurenței pentru unii ( companiile străine) mumă, iar pentru alții  (companiile românești) ciumă? Pentru că NU dă socoteala în fața Parlamentului! Este singura instituție de rang înalt care are o procedură de numire care scoate din joc Parlamentul! Care este soluția? Susținerea proiectului de lege care să prevadă schimbarea procedurii de numire a membrilor Consiliului Concurenței!  Exact ca la BNR, CCR , ASF, ANRE”, a transmis deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *