Lungoci (PSD): „Trebuie să adoptăm cât mai REPEDE planuri strategice pentru toți fermierii”

Deputatul social-democrat constănțean Lucian Lungoci transmite faptul că vin… vremuri grele alimentare și se impun măsuri de sprijin pentru fermieri. Parlamentarul subliniază faptul că trebuie revizuit o parte din condiționalitățile impuse, pentru a face față alertei alimentare:

„Este evident că în actuala conjunctură geopolitică România, ca și celelalte state ale Uniunii Europene,  trebuie să adopte, cât mai repede cu putință,  planuri  strategice pentru toți fermierii. Motivul? Securitatea alimentară a Europei va fi direct dependentă de continuarea activității agricole la nivelul fiecărui stat membru. IMPORTANT! Trebuie revizuite o parte din condiționalitățile impuse, astfel încât să fie folosit  fiecare metru pătrat de pământ agricol din țara noastră. Așa putem asigura românilor siguranța alimentară! Așa putem să asigurăm și cetățenilor europeni alimentele de care au nevoie! Ministrul Agriculturii, Adrian Ionuț Chesnoiu, a transmis deja Comisiei Europene  soluții pentru fermierii români și pentru susținerea agriculturii autohtone:

– Suspendarea plății certificatelor de emisii de carbon pentru producătorii de fertilizanți

– Intervenții directe pentru sprijinirea crescătorilor de suine.

– Regândirea unor strategii europene privind protecția mediului, astfel încât să utilizăm la maximum suprafețele agricole disponibile;

– Majorarea perioadei în care putem să acordăm ajutoare pentru situații critice pe cadrul temporar pentru Covid, de la 30 iunie până la 31 decembrie, astfel încât să venim cu sprijin direct pentru anumite ramuri și sectoare din agricultură care sunt în momentul de față presate de anumite riscuri.

Susținem interesele fermierilor români și specificul agriculturii românești”, a transmis deputatul Lungoci.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.