Lungoci (PSD) salută prelungirea scutirii de la plata impozitului specific din HoReCa pentru 180 de zile. „VITAL pentru constănțeni!”

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat luni că Guvernul a adoptat prelungirea scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici din domeniul HoReCa pentru o perioadă de 180 de zile, ceea ce reprezintă „o gură de oxigen aşteptată de zeci de mii de antreprenori”. Decizia Guvernului este salutată de deputatul social-democrat constănțean, Lucian Lungoci:

„La propunerea Ministerul Finanțelor, s-au adoptat noi măsuri de sprijin pentru sectorul Horeca, grav afectat de măsurile dispuse pentru combaterea pandemiei. Ministrul Adrian Câciu a elaborat cadrul legislativ pentru prelungirea scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici din domeniul HORECA, pentru o perioadă de 180 de zile. Pentru constănțeni, acest domeniu este vital! Sunt mii de locuitori ai județului care lucrează în HOtelurile, REstaurantele sau CAfenele de la mal de mare. HORECA este o industrie de importanță majoră pentru litoralul românesc, iar angajații și antreprenorii din acest domeniu au trecut prin momente grele, în timpul pandemiei. Pentru ei, ca și pentru cei din toate colțurile țării care sunt implicați în acestă industrie, PSD a considerat că se impune prelungirea de 180 de zile. Ajutăm, astfel, un sector economic aflat în continuare într-o acută lipsă de lichiditate, protejăm sute de mii de locuri de muncă și oferim o gură de oxigen așteptată de zeci de mii de antreprenori! Când am intrat la guvernare, am promis că susținerea economiei este prioritară și ne ținem de cuvânt! Vreau să le transmit constănțenilor că social-democrații vor continua să adopte, la nivel guvernamental, măsuri menite să îi sprijine în perioada pandemiei și nu numai. Multe dintre ele generate în urma dialogului cu mediul privat. Putem depăși această situație dificilă doar ajutând firmele și angajații acestora. Asta înseamnă cu adevărat solidaritate economico-socială în vreme de criză!”, a transmis deputatul Lungoci.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.