Lungoci (PSD) s-a… ÎNGROZIT: „Domnule Chițac, constănțenii care vor primi tichete sociale NU sunt niște cerșetori, așa cum îi prezentați!”

În conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situaţii de risc de deprivare materială şi/sau risc de sărăcie extremă, beneficiază de sprijin material sub formă de tichete sociale emise pe suport electronic cu o valoare nominală de 250 lei, care se acordă o dată la două luni, pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau asigurarea de mese calde mai multe categorii de persoane, inclusiv la Constanța.

În cazul orașului de la malul mării, Primăria Constanța a publicat – atașat anunțului în cauză – o imagine care denotă gestul de… cerșetorie:

288415870 438233798308785 7248266599275246994 n

Imaginea publicată de Primăria Constanța l-a inflamat pe deputatul social-democrat constănțean, Lucian Lungoci. Parlamentarul constănțean s-a arătat oripilat de modul în care primarul Constanței, Vergil Chițac, îi privește pe cetățeni:

„Am intrat pe pagina de facebook a Primăriei Constanța. Motivul? Sunt constănțean și mă interesează ce se întâmplă în municipiul în care trăiesc. Recunosc, nu am apucat să citesc textul referitor la acordare tichete sociale cu o valoare nominală de 250 lei, șocat fiind de fotografia care ilustra postarea. Este o realitate, suma de mai sus nu este suficientă pentru a acoperi nevoile din acestă perioadă marcată de multiple crize. Dar de aici până la BATJOCURA la adresa unei categorii sociale este o distanță lungă. Parcursă cu nonșalanță, ca să nu spun altcumva, de Primăria Constanța, de primarul PNL al muncipiului reședință de județ!!!  O fotografie spune cât o mie de cuvinte! Cea de pe pagina Primăriei Constanța, o mână întinsă pătată pe alocuri, vorbește, înainte de orice, despre aroganța manifestată de conducerea acestei instituții față de constănțenii aflați în nevoi. Prin această imagine umilitoare pentru mii de constănțeni care vor beneficia de tichete, administrația de dreapta din Constanța a arătat ce părere are față de măsurile sociale luate de un guvern din care, culmea, face parte și PNL! Domnule Vergil Chițac, acești oameni nu au nicio vină că, după o viață de muncă cinstită, au pensii mult prea mici! Domnule primar PNL, acești oameni nu au nici o vină pentru că sunt plătiți cu salariul minim pe economie – sau din trei în trei luni – de mulți dintre patronii ale căror interese sunt susținute de partidul dumneavostră! Domnule Vergil Chițac, constănțenii care vor primi aceste tichete sociale nu sunt niște cerșetori, așa după cum ați ținut dumneavoastră să îi prezentați. Este evident că primarul PNL al Constanței disprețuiește oamenii aflați în nevoi și nu are nimic în comun cu noțiunile de solidaritate și empatie! Domnule primar PNL, vă solicit să scoateți acea fotografie JIGNITOARE de pe pagina de facebook a instituție pe care o conduceți. Vremelnic… În caz contrar, ar fi cazul să vă asumați public atitudinea de DISPREȚ față de cetățenii muncipiului. Atitudine pe care, de altfel, o manifestați în multe alte situații…”, a transmis deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.