Lungoci (PSD), despre „biserica de pe trotuar”: „Constănțenii și administrația s-au RADICALIZAT! REFUZ să cred că nu există o soluție!”

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, s-a ținut vineri de cuvânt și a oficiat Sf. Liturghie la biserica „Izvorul Tămăduirii” (zona Macul Roșu), biserică pe care Primăria o vrea demolată. Zeci de persoane – preoți și enoriași – s-au adunat vineri dimineață la biserica în cauză, unde s-au rugat și s-au închinat alături de arhiepiscopul Tomisului, mesajul fiind foarte clar: fără demolare sau, cel puțin, relocarea lăcașului de cult. Printre enoriași au fost prezenți și membri ai partidului AUR sau cei din Frăția Ortodoxă. De asemenea, a mai fost prezentă și fostul candidat la Primăria Constanța, Nicoleta Ploscaru, cunoscută drept creștin-ortodoxă practicantă. Nu au lipsit nici primari, cum ar fi cel din Ovidiu, George Scupra, acesta fiind și membru al Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Tomisului și membru în Consiliul Eparhial.

Nici social-democrații nu asistă impasibili la situație, iar deputatul social-democrat Lucian Lungoci a transmis faptul că este momentul ca situația să înceteze, pentru că administrația și constănțenii s-au radicalizat. De asemenea, parlamentarul constănțean refuză să creadă că nu există o soluție:

Între 85 si 90% dintre constănțeni sunt creștin ortodocși. Creștin ortodoxia înseamnă iubirea aproapelui, așa după cum a propovăduit Iisus Hristos. Cel care, din iubire față de oameni, s-a jertfit pe cruce! Constat cu amărăciune că ai mei concitadini au uitat acest lucru, iar ura existentă la acest moment se manifestă și de o parte și de cealaltă. Și de cea care susține dărâmarea Bisericii „Izvorul Tămăduirii”, biserica de pe trotuar după cum este “botezată” de unii, dar și de cei care se opun ca un sfânt altar să fie pus la pământ de un buldozer. Indiferent de culoarea sa… Primii aruncă cu găleți de lături în preoți- în general- și în IPS – în special- de parcă aceștia au scos lăcașul de cult de sub sutană și l-au înșurubat acolo. Ca să fiu bine înțeles, nu cred că toate fețele bisericești sunt icoane de pus la închinat, oameni fiind și ei, dar de aici până la a-i face hoți și mincinoși la grămadă este o distanță prea mare… Ceilalți amenință cu descinderi în forță, afișând un limbaj și, uneori, un comportamet de un extremism dus dincolo de limitele bunului simț politic și nu numai. Este dreptul lor să apere o biserică, dar bine ar fi să o facă având în mână Biblia și nu steagul de partid… Este din ce în ce mai evident că ai noștri constănțeni s-au RADICALIZAT. Și mai grav este și că reprezentanții administrație publice locale sunt RADICALIZAȚI Este momentul ca această situație să se încheie! Cu atât mai mult cu cât este legată, se recunoaște au ba, de creștin ortodoxie. Cu atât mai mult cu cât, place au ba, este vorba despre respectarea legii. Refuz să cred că nu se poate găsi o soluție! Chiar nu se poate identifica o modalitate de intrare în legalitate? Și dacă nu mai este loc de așa ceva, chiar nu mai există în acest municipiu un loc în care poate fi relocată Biserica „Izvorul Tămăduirii”. Un loc care să nu fie un trotuar… Dacă nu se va ajunge, totuși, la o soluție rezonabilă, nu-mi mai rămâne decât să spun: Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac ! Nici unii, nici ceilalți…”, a transmis deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *