Lungoci (PSD): „Codul fiscal al lui Ciucă, un plasture aplicat pe piciorul rupt al unui atlet de la care se așteaptă să câștige la maraton!”

Social-demorații își exprimă dezamăgirea și totalul dezacord față de proiectul de modificare a Codului Fiscal. În ciuda asigurărilor din partea guvernanților din ultima perioadă, modificările aduc… creșteri de taxe, presiuni enorme pe mediul privat și, cel mai probabil, drumul sigur spre recesiune. În acest context, PSD susține faptul că propunerile nu conțin nici un fel de solidaritate cu cei care într-adevăr au nevoie de ajutor, așa cum a precizat și deputatul social-democrat constănțean Lucian Lungoci:

„În contextul crizelor de tot felul care afectează grav viețile oamenilor, este cel puțin nedrept ca statul să arunce povară fiscală doar pe umerii cetățenilor români și a firmelor românești. Timp în care cei mai bogați, persoane fizice sau mari companii/multinaționale să fie favorizate. Este evident că actualul Cod Fiscal trebuie ajustat, cu atât mai mult cu cât nu face decât să perpetueze o agonie bugetară pe care România pur și simplu nu și-o mai poate permite! Proiectul de OUG privind modificarea Codului Fiscal este rezultatul viziunii economice și al deciziei premierului Nicolae Ciucă. Viziune care modifică prea puțin actualul Cod Fiscal, fiind precum un plasture aplicat pe piciorul rupt al unui atlet de la care se așteaptă să câștige un maraton! În fapt, CODUL LUI CIUCĂ reflectă într-o mică măsură viziunea fiscală a social democraților! Din perspectiva nostră, este dezechilibrat. Motivul? Nu conține vreo formă de solidaritate din partea celor cu venituri foarte mari! Nici supraimpozitarea pensiilor speciale, nici supraimpozitarea bugetarilor de lux și nici măcar taxa de solidaritate la companiile mari. PSD, partid care a intrat la guvernare pentru a asigura stabilitate în țară și, nu în ultimul rând, bunăstarea tuturor românilor, va continua să insiste și să determine adoptarea unor acte normative distincte care ducă la echitate și solidaritate. Atât de necesare în actualul context socio- economic!”, a transmis deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *