Spread the love

Timp de mai bine de trei ani, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a fost, literalmente, o gaură neagră a Consiliului Județean Constanța. Ca urmare a răfuielilor din PSD Constanța din perioada fostului regim, Regia ajunsese o victimă colaterală. Schimbarea de actori politici, în 2016, a adus și schimbarea de abordare și perspectivă, iar actualul președinte al CJC, Marius Horia Țuțuianu, anunța că vrea să salveze RAJDP.

CITEȘTE ȘI:

La RAJDP se așteaptă să iasă oamenii la pensie. „Facem economie de un milion de lei, anual”

Astfel, directorul RAJDP, Lucian Lungoci, a prezentat joi raportul Regiei pentru 2017, în prezența șefului de la Consiliu, fiind punctate aspectele care contau: Regia poate fi salvată și cifrele au fost prezentate tocmai ca să arate situația.

„În 2013 – 2016 observăm că aveam un volum al veniturilor și al cheltuielilor sensibil egale. Regia, ce reușea să încaseze, cam aceeași valoare o și consuma, astfel încât profiturile erau foarte diminuate, ajungând în 2015 cu cheltuieli mult mai mari decât veniturile. În 2016 lucrurile se schimbă și reușim să avem venituri mai mari decât cheltuieli și anul 2017 arată venituri mult mai mari decât cheltuielile. (…) Acest profit realizat în 2016 și 2017 arată că planul de reorganizare a Regiei este unul sustenabil, deja am făcut primele trei plăți pe planul de reorganizare, care presupune 12 rate către creditori, astfel încât la finalul celor trei ani de insolvență să achităm datoriile la zi. Aceste cifre arată că planul poate fi dus la bun sfârșit”, a spus directorul RAJDP, Lucian Lungoci.

CITEȘTE ȘI:

RAJDP, pusă pe butuci! Consiliul Județean Constanța: „Regia are o pierdere de 16 milioane lei”

Potrivit raportului de activitate, prin obiectivele RAJDP Constanța sunt prevăzute mai multe lucrări, începând cu o problem mai veche a Regiei, respectiv DJ 224 – Medgidia – Tortoman – Siliștea și continuând cu DJ 391 – Mangalia – Albești – Negru Vodă, dar și tronsonul Topraisar – Biruința, DJ 391 A – Băneasa – Răzoare – Oltina, DJ 307 – Deleni – Șipote, DJ 381 – Movilița – Potârnichea, DJ 225 – Mircea Vodă – Gherghina, DJ 393 – Arsa, dar și Albești – Coroana, DJ 222 – Râmnicu de Jos – Grădina, DJ 226B – Pantelimon – Grădina – Cogealac și DJ 225 – Pantelimon – Runcu – Vulturu – Saraiu.

„Am anunțat în 2016 că vreau să salvăm Regia, cu toți acei contestatari care spuneau să o închidem, să vindem, să executăm ș.a.m.d. Se dovedește că după numai un an și jumătate această Regie este și poate să fie profitabilă. Avem într-un an și jumătate 140 de km de drumuri județene asfaltate! Vreau să îi mulțumesc domnului Lungoci că a avut încredere că această Regie poate fi rentabilizată. Până la finalul mandatului meu RAJDP va ajunge din nou un jucător important pe piața de profil. În perioada următoare ne vom axa întreaga atenție pe refacerea drumurilor județene și pe retehnologizare și dotarea Regiei cu utilajele de care are nevoie”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

În 2017, RAJDP a avut un număr mediu de 308 angajați și o cifră de afaceri de peste 57 milioane lei. În 2013, profiftul a fost de aproape 1,4 milioane lei, de doar 447.000 lei în 2014, a urmat dezastrul din 2015, cu pierderi de peste 16 milioane lei, iar din 2016 Regia a reintrat pe profit, peste 4,5 milioane lei și, anul trecut – profit de aproape 28 milioane lei. Pentru 2018, RAJDP și-a propus refacerea și montarea parapeților metalici de protecție, refacerea marcajului rutier pe întreaga rețea de drumuri județene, refacerea și completarea semnalizării rutiere verticale și realizarea acostamentelor pietruite pe toate tronsoanele unde îmbrăcămintea asfaltică a fost refăcută.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Consiliul Județean și-a prezentat raportul de activitate pe 2017. Țuțuianu: „Nu pot să spun că sunt mulțumit 100%. Nici de mine nu sunt, așa că voi cere mai mult!” Lungoci a atacat fosta administrație

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *