Luminița Vlădescu, la un pas de a reveni în Primăria Medgidia. Instanța a SUSPENDAT ordinul prefectului Niculescu

Luminița Vlădescu nu mai este viceprimar (PSD) al municipiului Medgidia de la începutul lunii martie a.c., după ce prefectul George Niculescu a emis un ordin de demitere în baza unei decizii definitive a instanței care a constatat incompatibilitatea acesteia.

Autoritatea Națională de Integritate a constatat faptul că Luminița Vlădescu a deținut smultan funcția de viceprimar și funcțiile de administrator al S.C. Consult Contab A.L.M. S.R.L. (în perioada 22 iunie 2012 – 13 februarie 2013) și membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu Medgidia (în perioada 23 august 2012 – 03 iulie 2014). Luminița Vlădescu ar fi încălcat în acest fel, potrivit ANI, dispozițiile legii 161/2003 privind asigurarea transparenței și sancționarea corupției.

Prefectul George Niculescu nu a așteptat motivarea instanței pentru a înțelege ce are de făcut și a dispus suspendarea viceprimarului PSD din funcție. Totodată, Niculescu a vacantat locul de consilier local al Luminiței Vlădescu, deși legea nu prevede așa ceva.

Luminița Vlădescu a atacat ordinul de prefect și, joi, 16 aprilie, Tribunalul Constanța a admis cererea, ordinul prefectului fiind suspendat. Decizia nu este definitivă, Instituția Prefectului Constanța are drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Amintim că Vlădescu a contestat raportul ANI. Curtea de Apel București a respins în primă instanță contestația viceprimarului, pentru ca, în recurs, Înalta Curte de Casație și Justiție să anuleze în parte raportul ANI, considerând că singura incompatibilitate în care s-ar fi aflat Luminița Vlădescu este în raport cu acea calitate de membru în Consiliu de Administrație al liceului. Astfel, Tribunalul Constanța a dispus suspendarea ordinului prefectului „până la finalizarea definitivă a cauzei”.

Zelul prefectului Niculescu are o explicație. Una politică. Primarul Valentin Vrabie este membru PNL, iar Luminița Vlădescu nu este doar viceprimar, ci principalul contracandidat al lui Vrabie la Medgidia pentru alegerile locale.

„Așa cum au constat și mass media și opinia publică, decizia îndoielnică a prefectului liberal a fost doar o comandă politică, dictată de primarul traseist al orașului Medgidia, Valentin Vrabie, aflat momentan și deocamdată (sic!) în curtea PNL, probabil până la alte alegeri locale. (…) PSD Constanța își exprimă și cu această ocazie sprijinul politic necondiționat acordat doamnei Vlădescu și își exprimă mulțumirea că instanța de judecată a cântărit corect acest caz de abuz politic, îndreptat împotriva unui funcționar al Statului, al cărui unică vină este de a fi membru al unui partid politic aflat acum în opoziție. Bătălia politică ar trebui să se desfășoare cinstit, în alegeri, și nu pe holurile tribunalelor”, au apreciat reprezentanții organizației județene a PSD Constanța, după pronunțarea de joi a instanței.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.