Lui Vela i-au murit lăudătorii: „Astăzi este Ziua Z, de combatere a infracționalității. Imaginea MAI a fost catastrofală, am schimbat asta”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avut miercuri declarații de presă la sediul ministerului pentru… propria laudă. La exact un an de la preluarea mandatului de ministru, Marcel Vela a precizat că imaginea ministerului a fost una catastrofală, însă el a inițiat o… reformă, care va trebui aprobată, evident, de viitorul Parlament.

„Astăzi este Ziua Z, o zi importantă pentru combaterea infracționalității în România. În această zi, am executat 619 misiuni, în care am efectuat percheziții și descinderi la nivelul întregii țări. (…) Acum un an, în 11 noiembrie, veneam cu taximetrul la minister, proaspăt învestit în această funcție care mă obligă și mă onorează și acea zi a rămas pentru mine o amintire frumoasă. MAI încearcă să își schimbe percepția, imaginea, pe care le avea în noiembrie 2019, adică una catastrofală. Doar 35% din români mai aveau încredere în MAI. (…) Am reușit în acest an să schimbăm percepția în rândul românilor. Am început în anul 2019, în primele zile, cu o misiune extrem de importantă: organizarea alegerilor prezidențiale. La finalul activității, am raportat că au fost cele mai corecte, transparente alegeri prezidențiale organizate în România. (…) Am deschis acest minister, sediul CC, către români. Românii au avut acces liber în biroul dictatorului, pe balcon sau în celulele din sediul CC, vizitatorii care ne-au pășit atunci pragul au apreciat că actuala conducere, eu și colegii mei, am avut această inițiativă, pentru că MAI este al românilor. (…) MAI are probleme de structură, de organizare și am început o mare acțiune cu privire la reforma ministerului, pentru a nu se imputa guvernului Ludovic Orban că ia măsuri fără să consulte partenerii din zona MAI, mă refer la sindicate, atașați, structurile din subordine, am purces la acest mare efort de a consulta toți atașații pe Afaceri Interne pe care îi are ministerul în ambasadele din întreaga lume, care sunt în București. Toate structurile din subordine, am consultat toate cele 16 sindicate, ore în șir, am pus pe transparență publică proiectul, astfel că au fost 428 de propuneri, ceea ce a însemnat pentru noi că este nevoie de reformă în minister. Proiectul de reformă este finalizat, trebuie doar promovat în Parlament. Mi se pare corect să așteptăm rezultatul alegerilor, astfel încât noul Parlament să decidă ceea ce se va întâmpla în viitor cu această instituție de elită a României”, a spus Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.