Ludovic Orban: „Vrem să construim cel puțin 10 spitale noi”

Ludovic Orban, premierul României, anunță în campania electorală intenția Guvernului PNL de a construi cel puțin zece spitale noi. De asemenea, sunt vizate și cabinetele medicilor de familie, care vor fi modernizate.

Șase ani de zile PSD-ul n-a fost în stare să semneze contractul pentru cele trei spitale regionale. A fost nevoie să venim noi la guvernare. Aceste spitale sunt o prioritate pentru noi. Vrem să construim cel puțin 10 spitale noi. Pe PNLD avem proiecte de modernizare pe mai multe secții, care necesită dotări de ultimă tehnică, astfel încât să prelungim viața oamenilor. Știți vorba aia? Oamenii vor la bal nu la spital. Îți trebuie o rețea de medici de familie, dar mai ales care să aibă dotări la cabinetele de familie. Este foarte imortant să existe aceste ‘ziduri’ de apărare, ca să nu ajută omul la spital”, a spus Orban, joi seară.

Ludovic Orban vrea să fie premier și după 6 decembrie și își dorește ca Sfântul Nicolae să îi aducă o majoritate largă în Parlament. Motivul: liderul PNL își dorește modificarea Constituției!

Evident că dorinţa mea e să fie un cabinet cât mai suplu. Noi am redus numărul de miniştri de la 28, 29, câţi erau, la 16 ministere şi nu am reuşit să finalizăm concentrarea şi în materie de agenţii, autorităţi, oficii. Încă se mai pot realiza simplificări, concentrări de entităţi publice, astfel încât să facem administraţia mult mai eficientă, mult mai suplă. Procesul va continua. Sigur, negocierile în sine probabil vor presupune, vedem ce vor cere partenerii cu care negociem. În ce mă priveşte pe mine, eu doresc să păstrez un guvern cât mai suplu, cât mai simplu, cu un număr cât mai mic de portofolii, pentru că orice împrăştiere a portofoliilor poate să genereze foarte multe disfuncţionalităţi în gestiunea unor portofolii care, de fapt, au interacţiuni şi cu alte domenii şi se creează… se calcă pe bătături diferite ministere, ministere nou înfiinţate încearcă să-şi extindă… adică se creează aşa o luptă surdă interdepartamentală care poate să afecteze eficienţa funcţionării aparatului guvernamental”, a mai spus Orban.

În cursul serii de joi, ultima zi de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 2020, premierul Ludovic Orban a mai spus că riscul de îmbolnăvire la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie este aproape 0, dacă se respectă normele sanitare.

Noi am avut alegeri locale, când s-au luat toate măsurile de protecție sanitară pe care le cunoaște toată lumea. Riscul de îmbolnăvire atunci când îți exerciți dreptul de vot, dacă se respectă normele de protecție sanitară pe care noi le-am decis este egal aproape cu 0. Dacă omul poartă mască, păstrează distanța cât așteaptă să intre în secție, în secție nu permitem aglomerări, ci un număr limitat de persoanecare pot intra în funcție de suprafața care există în secția de votare, trebuie dezinfectare la intrare și la ieșire. Sunt niște măsuri de precauție care dacă sunt respectate, omul nu are niciun pericol să fie contaminat. PSD a făcut campanie să amâne alegerile, să își mai prelungească mandatele”, a declarat Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *