Ludovic Orban: „Vom PRELUNGI starea de alertă”

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că Guvernul „cel mai probabil” va prelungi starea de alertă. O eventuală decizie în acest sens va fi luată în funcție de evoluția epidemiologică.

„Orice decizie de acest gen va ține seama de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a declarat Ludovic Orban.

Decizia Guvernului de a impune închiderea teraselor și a cluburilor după 23 a lovit în industria HORECA, și așa extrem de afectată de pandemie. Profiturile scad, din cauza programului redus, însă premierul e covins că măsura nu afectează ecnomia.

„Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunerea niciunei alte restricții. (…) Nu, în momentul de față nu mai analizăm nici o restricție și nu ne dorim impunerea niciunei noi restricții. Ați văzut că am adoptat purtarea măștilor în zone aglomerate și închiderea teraselor după 23:00. Obiectivul nostru e să nu mai afectăm economia prin măsurile pe care le luăm și aceste măsuri nu afectează economia”, a mai spus Orban.

În acest context, premierul susține că organizarea alegerilor locale s-ar putea desfășura fără probleme, dacă se menține actuala rată de infectare cu noul coronavirus.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.