Ludovic Orban, susținere deplină pentru Cristian Radu la Primăria Mangalia

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a vizitat joi județul Constanța (AICIAICI și AICI). Vizita guvernamentală a avut ca punct final stațiunea Olimp, de data aceasta într-un registru politic.

Gazdă a evenimentului, primarul de la Mangalia, Cristian Radu, i-a invitat pe Orban și miniștrii Virgil Popescu (Economie) și Nicolae Ciucă (Apărare), dar și pe liderii liberali constănțeni, într-o inspecție la șantierele proiectelor cu bani europeni, aflate în curs de finalizare, în Mangalia și stațiuni.

orban cristian radu 1
Cristian Radu și Ludovic Orban

Cristian Radu Cristian le-a explicat înalților demnitari că Primăria Mangalia are șase proiecte europene în execuție și alte cinci în implementare, lucrările la acestea din urmă fiind programate să demareze, în toamna acestui an și începutul anului viitor. În cadrul vizitei, delegația oficială a primului ministru s-a deplasat și pe vechea faleză a orașului (Aleea Teilor), modernizată, tot cu bani europeni. La fața locului, membrii Guvernului și primarul Radu Cristian au stat de vorbă cu locuitorii Mangaliei, despre dezvoltarea orașului și stațiunilor, cu fonduri europene și guvernamentale.

Cu prilejul unui eveniment ulterior, premierul României a declarat că Mangalia este „campioană” la absorbția fondurilor europene.

„Fără susținerea noastră, primarul Radu Cristian a reușit absorbția a peste 58 de milioane de euro pentru proiecte extrem de importante pentru Mangalia și stațiuni. Radu Cristian este un campion al absorbției fondurilor europene, iar  Guvernul liberal îl va ajuta să atragă și mai mulți bani, pentru că va avea toate ușile deschise. Primarul Mangaliei știe să facă proiecte europene și vom avea foarte mulți bani europeni pentru dezvoltarea Mangaliei și stațiunilor”, a declarat premierul Ludovic Orban. Cu aceeași ocazie, primul ministru a precizat că unele proiecte UE ale Primariei Mangalia au fost blocate din considerente politice. ”Primarul Radu Cristian ar fi putut aduce și mai  mulți bani europeni în Mangalia, dacă nu erau procedurile care au dus o aprobare în regiunea Nord-Est, dominată de baronii roșii, care au blocat unele proiecte ale Mangaliei”, a spus Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.