Ludovic Orban: „PNL este CÂȘTIGĂTORUL CLAR al alegerilor locale. Am reușit victorii simbolice împotriva PSD. Suntem și mai responsabili!”

Liderii liberali s-au reunit, miercuri, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național. În cadrul ședinței, condusă de președintele PNL, Ludovic Orban, s-au luat o serie de decizii, în special privind filialele care au obținut scorul de sub 27% la alegerile locale. După ședință, Orban a precizat cu prilejul unei conferințe de presă că PNL este câștigătorul clar al alegerilor locale.

„PNL este câștigătorul clar al alegerilor locale. Scorul politic obținut de 34% la CJ este cel mai mare scor politic obținut de PNL sau de vreo altă formațiune de dreapta în 30 de ani de democrație. De asemenea, scorul obținut de candidații la funcția de președinte al CJ ai PNL este de peste 40%, ca de altfel și scorul obținut de candidații la funcțiile de primar din toată țara, care este de asemenea de peste 40%. Chiar dacă nu am câștigat ca număr de primari, PSD, de la aproximativ 1.700 de primari, a coborât în jurul cifrei de 1.400, iar noi de la 1.068 de primari am sărit de 1.230. Mai așteptăm clarificarea situației în mai multe primării. De asemenea, PNL a mai și sprijinit candidați independenți care pot fi declarați câștigători cu susținerea PNL. Odată cu acest rezultat, ne simțim și mai responsabili și mai angajați în susținerea programelor de dezvoltare ale comunităților locale. PNL a reușit victorii cu o valoare simbolică împotriva PSD. Vrancea – câștigată de PNL, Cătălin Toma. Am reușit să câștigăm județe în care PSD a condus în ultimii 30 de ani, care au fost ținute în sărăcie. Am reușit să câștigăm cel mai mare număr de primari de municipii reședință de județ și, de asemenea, un număr semnificativ de primari de municipii și orașe. PNL este onorat de încrederea acordată de români și gata să respecte această încredere printr-o muncă și mai asiduă, prin proiecte și programe care să ducă la creșterea calității vieții, veniturilor cetățenilor, la dezvoltarea comunităților locale, la îmbunătățirea calității serviciilor. Sigur că am discutat și de filialele care nu au obținut performanță. În urma analizei, mai mulți colegi președinți de filiale și-au dat demisia de onoare, este vorba de filialele care au obținut un scor de sub 27% – Ialomița, Brăila, Hunedoara, Buzău. De asemenea și-au mai depus demisiile domnul fost primar Nicolae Robu și președintele PNL Satu Mare”, a spus Ludovic Orban.

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a participat miercuri la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL.

„Am fost invitat la şedinţa de conducere a PNL şi am venit cu plăcere, fiindcă este partidul care m-a susţinut puternic în aceste alegeri locale. Am venit să-mi reafirm parteneriatul cu ei”, a spus Nicuşor Dan.

Nicușor Dan a precizat că, în cursul zilei de miercuri, va avea o întâlnire la Ministerul Finanţelor.

„Chiar azi avem o întâlnire la Ministerul Finanţelor şi o să avem întâlniri şi la Ministerul Transporturilor în viitor. (…) Până când o să am mandatul în mod legal la Primăria Capitalei nu vreau să interferez foarte mult cu activitatea Primăriei, în schimb mă ocup de tot ce înseamnă instituţii cu care trebuie să colaborăm, pentru că aşa e firesc”, a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit unei informări de presă a Guvernului, la întâlnirea de la Ministerul Finanţelor va participa şi premierul Ludovic Orban.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *