Ludovic Orban, la Constanța, se raliază la solicitările opoziției și anunță depunerea moțiunii de cenzură: „Avem un singur glonte pe țeavă, care nu trebuie irosit!”

Sfârșitul sezonului estival înseamnă, la malul mării, poposirea școlilor de vară ale diverselor organizații ale partidelor politice. Fie că vorbim de organizațiile de femei sau de tineret, partidele își găsesc un moment de respiro și mobilizare. După circoteca PSD de la Neptun, a școlii de vară a tineretului PMP, în aceste zile a sosit și alaiul liberal pe litoral.

CITEȘTE ȘI:

Femeile social-democrate s-au reunit la Constanța. Felix Stroe: „La anul mărim numărul femeilor care să candideze la primării, la consilii locale”

Astfel, în perioada 7-9 septembrie, are loc în Eforie Nord școala de vară a Organizației Femeilor Liberale cu titlul: Forță în unitate: munca în echipă și puterea comunicării. În paralel, Tineretul Național Liberal organizează, în perioada 6-9 septembrie, la Saturn, Școala de Vară “YOUth in Europe”. Peste 800 de tineri liberali și-au anunțat participarea la Școala de Vară, unul dintre cele mai importante evenimente organizate de TNL, obiectivul fiind acela ca echipa Tineretului Național Liberal să se consolideze și mobilizeze pentru proiectele și pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019.

Prima vizită a președintelui PNL, Ludovic Orban, a avut loc la Eforie, unde gazde au mai fost Florica Cherecheș, deputat, președinte OFL, Bogdan Huțucă, deputat, membru BEX, președinte PNL Constanța și Robert Șerban, primar PNL Eforie. Alături de doamnele participante se vor mai afla: Raluca Turcan, deputat, prim-vicepreședinte PNL, Florin Roman, deputat, vicepreședinte PNL, Robert Sighiartău, deputat, secretar general PNL, Siegfried Muresan, europarlamentar PNL, purtător de cuvânt al PPE, Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, europarlamentar ș.a. Cu acest prilej, Orban le-a îndemnat pe femeile liberale să îi bată pe PSD-iști la europarlamentare „până le scoatem politica din cap”.

„Intrăm în doi ani foarte importanți pentru România și pentru PNL. Sunt doi ani care vor da direcția României. Primele alegeri sunt cele pentru Parlamentul European: cele mai importante care au fost vreodată în România de când suntem în UE. În primul rând, sunt primele după cele din 2016, care dau fotografia la zi a opțiunilor populației, măsura în care oamenii s-au săturat de PSD și își îndreaptă atenția spre alte opțiuni politice. Mobilizarea PNL este fundamentală! Am încredere în capacitatea noastră de a bate PSD, să nu aveți nici un fel de îndoială, neîncredere, prea s-a sădit în mintea multor români acest sentiment de atotputernicie al PSD! Este fals! PSD este un partid de oameni certați cu legea, bunul simț, cei trimiși în funcții certați cu limba română! De ce să nu putem să îi bătem pe ăștia? Ar trebui să le dăm o bătaie la europarlamentare să le iasă politica din cap! Nu există nici un argument care să mă poată convinge că PNL nu are capacitatea de a câștiga”, a spus Orban.

orban pnl

Turcan: „USR și PMP sunt competitori, nu adversari”

La Saturn, școala de vară a TNL are un rol educativ, pe parcursul celor 4 zile ale evenimentului urmând să fie organizate dezbateri pe teme europene, dar și 15 workshopuri, pe teme diverse, de la politici europene, administrație locală, finanțe și economie,  sociologie, comunicare politică sau managementul unei campanii electorale. Acolo gazda a fost, evident, liderul TNL, Mara Mareș.

mara mares 1

Mara Mareș, președinte TNL

Și în acest caz mai marii PNL au ținut discursuri, printre care deputatul Bogdan Huțucă și Raluca Turcan, care, evident, a tunat și a fulgerat la adresa PSD-ALDE.

Hutuca

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța

„Ajungi să te saturi de tema asta, eu cred că fiecare dintre noi atunci când nu mai găsim răspunsuri la întrebările – de ce totuși fac lucrurile acestea? De ce nu se opresc să sfideze, să bată, să nenorocească țara asta? Răspunsul este unul simplu: unii dintre ei au de ales – acolo sau la pușcărie! E o realitate! Din nefericire pentru Dragnea, dacă nu reușește să schimbe legile Justiției, va ajunge la pușcărie! Este dublu condamnat și a ajuns să fie considerat cel mai puternic om în statul român! Deci, în această bătălie cu adversarii, sprijinul vostru este cel clasic, deja consacrat: faceți echipe la nivel național, județean, mergem în campanie, comunicăm cu oamenii; unii mai bine, alții mai puțin bine. Valul de nemulțumire a creat și în România ce a ajuns să creeze și în alte state europene, anume să prindă contur partide care devin tot mai puternice ca urmare a nemulțumirii față de partidele consacrate și în această competiție, pentru că nu sunt adversari, sunt competitori, voi aveți rolul ce mai important! Dacă în confruntarea cu PSD și ALDE e importantă echipa, în competiția cu noile partide rolul vostru este unul mult mai mare, pentru că ei au apărut și ca urmare a valului de nemulțumire față de formula clasică dar și ca urmare a modificărilor sociale: clasa muncitoare, middle class și upper class, acum structurile cu totul diferite. Este structura serviciilor pentru societatea, avem structura celor care oferă bunuri pentru societate și, deasupra lor, clasa millennials, adică cei creativi, informați în fiecare zi, care inovează, care împing societatea înainte. Îmi doresc ca organizația de tineret a PNL să fie competitivă cu această clasă care, în momentul de față, generează schimbarea”, a spus Raluca Turcan.

turcan

Ludovic Orban: „Firea e pentru București ce e Dragnea pentru țară”

La Saturn, Ludovic Orban a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care o invocă și celelalte partide din opoziție. Acuzați că nu sunt foarte deschiși cu privire la acest subiect, Orban a infirmat, susținând că a avut discuții cu președintele PMP, Eugen Tomac și că va discuta și săptămâna viitoare.

„PNL și-a stabilit ca principal obiectiv pentru actuala sesiune parlamentară demiterea guvernului prin moțiune de cenzură pentru a pune punct dominației lui Dragnea și a clanului din jurul lui. Am luat legătura cu colegii din opoziție, inclusiv cu președintele Tomac. Vom avea discuții aprofundate săptămâna viitoare, vom face analize serioase. (…) Avem un singur glonte pe țeavă, care nu trebuie irosit. (…) Când am încercat să îi audiem pe prefectul Capitalei și ministrul de Interne în comisia de apărare au fugit pur și simplu ca să nu existe cvorumul de ședință, numai să nu răspundă la întrebările opoziției! (…) Avem o lungă listă de argumente, de la intervenția brutală specifică unui regim totalitar împotriva manifestanților pașnici, prăbușirea economică, dezastrul bugetar pe care l-au provocat, disfuncționalitățile majore din toate sistemele publice, distrugerea oricărui proiect de investiție, jefuirea autorităților locale, jefuirea companiilor de stat, avem sute de argumente pentru a susține această moțiune”, a spus Ludovic Orban.

orban 2

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Traian Băsescu, la Constanța: „Consumul nu ne crește economia! România nu va accesa fonduri europene pentru autostrăzi!”

În ceea ce privește tensiunile din sânul PSD din această perioadă, șeful PNL consideră că Firea e pentru București ce e Dragnea pentru țară.

„Eu nu mă iau după cearta dintre ei, faptul că spală rufele în public și că mai aflăm câte ceva din mizeriile care sunt ascunse sub preș de conducerea PSD nu e rău, dar din punctul meu de vedere Firea pentru București este cam ce este Dragnea pentru România. Nu pot să uit că de doi ani Firea nu a făcut nimic, că a încercat să înființeze niște societăți care să distrugă complet orice fel de competiție în furnizarea serviciilor și realizarea lucrărilor publice în București și nu pot să uit cum amenința consilierii generali care se opuneau așa-ziselor proiecte, promițându-le că o să studieze ce fac rudele, prietenii, iubiții ș.a.m.d. S-a comportat ca un vașnic reprezentant al lui Dragnea și PSD”, a mai spus Ludovic Orban.

pnl tnl 2

CITEȘTE ȘI:

PNL și PMP în alianță sau fuziune pentru viitoare alegeri? „Orban nu a dorit să discute cu Băsescu, s-a discutat doar cu Tomac”. Palaz: „Sunt unii care prind fluturi în acest sens!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *