Spread the love

Primul ministru Ludovic Orban se află, joi, în vizită în județul Constanța, pentru a verifica, printre altele, lucrările de restaurare a Cazinoului. Astăzi a fost raportat un nou record privind numărul de infectări cu coronavirus și, pe cale de consecință, se discută tot mai mult despre introducerea de restricții și chiar amânarea alegerilor locale, programate pentru 27 septembrie.

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricții, nu vrem să luăm nici o măsură care să afecteze viața oamenilor și care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creșterea numărului de români care să respecte regulile de protecție sanitară”, a spus Orban.

În privința alegerilor locale, premierul a arătat că nu sunt motive de amânare, întrucât campania electorală se va desfășura în mass-media și în mediul online, fiind excluse mitingurile și adunările cu care eram obișnuiți în astfel de perioade.

„Încă nu se pune problema să amânăm alegerile. Se poate face o campanie electorală online sau cu distanțare socială, nu avem motiv să amânăm alegerile. Deocamdată, la acest număr de cazuri noi, nu se pune problema să amânăm alegerile locale”, a mai spus Orban.

Totodată, premierul a mai arătat că alegerile parlamentare nu pot avea loc mai devreme de 6 decembrie 2020, iar data limită pentru organizarea următoarelor alegeri parlamentare, în ipoteza în care nu devine incidentă nici o situație din cele care conduc la prelungirea de drept a mandatului Parlamentului, este data de 15 martie 2021.

Programul premierului Orban în județul Constanța presupune o vizită dimineață la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă, ulterior la Șantierul Naval din Constanța și Cazinoul din Constanța, iar, spre seară, șeful guvernului va participa la deschiderea hotelului Amfiteatru din Olimp, deținut de omul de afaceri Mohammad Murad.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *