Ludovic Orban, în competiție electorală: „Ar fi foarte frumos pentru Constanța ca să REUȘIM NOI restaurarea Cazinoului”

Cazinoul din Constanța se pregătește de restaurare. Astfel, până în prezent au avut loc lucrările din faza de proiectare, iar echipe complexe de arhitecți și restauratori au făcut expertize suplimentare ale fundațiilor pentru definitivarea soluțiilor tehnice de consolidare a clădirii. Vineri, 3 aprilie, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a semnat autorizația pentru lucrările de consolidare și restaurare.

În cadrul ședinței de luni a Guvernului, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion ștefan, a intervenit telefonic și a punctat faptul că „autorizația este semnată de vineri, azi am plătit 0,01 la ISC” și l-a asigurat pe premierul Ludovic Orban că lucrările vor fi realizate în termen: „Nu mai avem semne de întrebare, vom reconstrui Cazinoul Constanța. Avem finanțare, avem bani, avem proiectul, ne ținem de termen, vom finaliza așa cum ne-am angajat”, a spus Ion Ștefan.

„Ar fi foarte frumos pentru Constanța ca să reușim noi, practic, restaurarea și reabilitarea Cazinoului din Constanța, care e o clădire emblematică și care, într-adevăr, este extrem de importantă pentru Constanța”, a apreciat premierul Orban.

Prin dispoziția primarului Făgădău, o comisie formată din experți, printre care și arhitectul Radu Cornescu, va veghea, în numele constănțenilor lucrările desfășurate la Cazino. Comisia, din care fac parte personalități ale culturii tomitane, va funcționa ca o interfață între constănțeni și echipa de proiect.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *