Ludovic Orban, despre Klaus Iohannis în fruntea NATO: „Asta e o BAZACONIE!”

Președintele Forței Drepte, Ludovic Orban, a declarat vineri la Realitatea Plus că nu crede că președintele Klaus Iohannis va ajunge secretar general al NATO.

Asta e o bazaconie. Nu știu cine a lansat zvonul ăsta. Mi se pare aiurea. Iohannis este în conducerea NATO, pentru că deciziile NATO se iau în Consiliul NATO în care sunt reprezentate țările membre NATO la nivel de șefi de stat sau de guverne. A fi secretar general NATO, mai degrabă nu poți să vii din funcția de președinte sau de premier. Sincer nu mi-aduc aminte (de o situație asemănătoare la numirile NATO, n.r.). Asta e o poveste de care se vorbește ca sa se dea o importanță mare lui Iohannis. Lucrul cel mai grav la Iohannis la conferința de presă a dat un răspuns care mie mi-a lăsat impresia că parcă a trecut prin structurile NATO fără să cunoască foarte bine cum funcționează”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a comentat vineri, la Realitatea Plus, șansele pe care le-ar avea la viitoarele alegeri prezidențiale cele câteva nume vehiculate în mediile politice și în presă: Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi, George Simion și Viorica Dăncilă.

1. „Mircea Geoană a avut ocazia să devină președintele României, a pierdut pe mâna lui, într-o săptămână de la 14% în fața lui Băsescu în turul 2 a ajuns să piardă alegerile și a și rămas așa în memoria populară, că seară a fost președinte și dimineață nu a mai fost. De altfel, el este secretar adjunct la NATO, dar văd că este mai preocupat de România și de campania pe care și-o pregătește. Din punctul meu de vedere, Mircea Geoană nu cred că este un candidat foarte serios”.

2. Pe Laura Codruța Kovesi eu am sprijinit-o și în mare parte deține această funcție de procuror-șef al Parchetului European și datorită eforturilor de lobby pe care le-am făcut. Pe de altă parte, mandatul ei se termina în 2026, iar de regulă într-o funcție europeană atât de înaltă trebuie să girezi întregul mandat, mai ales că este primul, (…) Sunt convins că L.C. Kovesi, să nu uităm că e magistrat de carieră, este preocupată, în primul rând, de a asigura funcționarea Parchetului European și de a asigura performanțe pentru acesta”.

3. „George Simion a zis că nu va candida, el are treabă vara asta (…) să vedem cu cine face nuntă. Nunta ți-o faci cu prieteni, cu familia, nu o transformi într-un eveniment politic, pentru că e practic o formă de a-ți face campanie electorală”.

4. „Viorica Dăncilă este haioasă, este simpatică, dar sincer nu cred că are șanse. Ea a fost candidată din partea PSD și a obținut un scor submediocru , mult sub scorurile obținute de alți candidați la prezidențiale pe care i-a avut în trecut PSD”.

5.  „Să nu mă întrebați de Nicolae Ciucă, pentru că nu cred că-și termină nici mandatul”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *