Ludovic Orban, despre interdicția de deplasare a persoanelor de peste 65 de ani: „NU va fi pe toată perioada zilei. Vor avea un INTERVAL ORAR”

Premierul Ludovic Orban, ieșit marți din izolare, a susținut o conferință de presă, după măsurile suplimentare de carantinare dispuse și anunțate de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a anunțat o izolare totală pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani, măsură care va intra în vigoare în această noapte, prin Ordonanță Militară. Ludovic Orban a subliniat faptul că izolarea pentru aceste persoane nu va fi totală, ci va exista un interval orar în care pot pleca de la domiciliu, pentru cumpărături sau… o plimbare.

„Primul și cel mai important obiectiv pe care îl avem: să avem grijă de sănătatea și viața cetățenilor români. Astăzi, am participat, la inițiativa președintelui, la o întâlnire de lucru în care am făcut o evaluare aprofundată a situației în care ne găsim și am convenit asupra câtorva măsuri care urmează să fie adoptate prin Ordonanță Militară, de către MAI, cu aprobarea mea. Toate măsurile pe care le luăm au ca obiectiv reducerea la maxim a riscului de contaminare a cetățenilor cu acest virus. Sunt măsuri de restrângere a circulației, deplasării cetățenilor români. (…) Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din locuință din domiciliu pentru a se duce la muncă, pentru a-și achiziționa bunurile necesare – mâncare, medicamente și alte produse, analize medicale urgente – se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, plimbarea animalelor de companie. Practic, vor exista limitări ale deplasării cetățenilor pe parcursul zilei. (…) Cei mai expuși îmbolnăvirii, cu cel mai mare risc, sunt persoanele în vârstă, pensionarii, bunicii noștri, cu vârste de peste 65 de ani. Doar pentru a-i proteja se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval orar, chiar ne impunem ca obiectiv să le asigurăm servirea aproape exclusivă în magazinele alimentare, farmacii, astfel încât să nu interacționeze cu alți cetățeni. Se pot deplasa să facă o plimbare. Ministrul Afacerilor Interne va prezenta conținutul Ordonanței care va clarifica această situație”, a spus Ludovic Orban.

Pe același subiect:

Klaus Iohannis: „Va fi instituită IZOLAREA OBLIGATORIE printr-o Ordonanță Militară”. Armata, scoasă ÎN STRADĂ!

Premierul Orban și miniștrii ies din… IZOLARE. Se reia activitatea la Palatul Victoria

Parlamentarii vor depune electronic inițiativele legislative. Votul din plen, ONLINE! Huțucă (PNL Constanța) salută inițiativa

Klaus Iohannis: „România se confruntă cu o GRAVITATE FĂRĂ PRECEDENT. Vă asigur: TOATE resursele sunt puse în slujba sănătății românilor și a ajutării firmelor și angajaților”

ORDIN: Se SUSPENDĂ internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente medicale care NU reprezintă urgență

Intră în vigoare măsurile dispuse în Ordonanța Militară. Ce este INTERZIS pentru cetățeni și care sunt RECOMANDĂRILE autorităților

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *