Ludovic Orban a DEMISIONAT din grupul parlamentar PNL

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, demisia din grupul parlamentar liberal. Mai mulți parlamentari liberali au anunțat în ultima perioadă că îl vor urma pe Orban într-un alt partid, dacă acesta va părăsi PNL.

Ludovic Orban a acuzat că actuala conducere PNL a luat decizii iraționale, impuse de Klaus Iohannis, care au condus la căderea Guvernului, ruperea coaliției majoritare cu USR și prăbușirea partidului în sondajele de opinie. Pentru salvarea liberalismului autentic, este nevoie de o nouă forță politică de continuare a doctrinei lăsată moștenire de Brătieni, a mai apreciat acesta.

Obligația morală pe care o am față de cetățenii români care au avut încredere în mine și PNL este de a-mi respecta angajamentele luate în campania electorală. Mă despart, sper eu temporar, față de colegii mei din PNL. Ce s-a întâmplat in 4 luni depășește orice imaginație. Atâtea decizii inepte nu mi-a fost dat să văd într-o perioadă atât de scurtă de timp. S-a creat o criză politică artificială din motive neînțelese de cetățeni, a fost făcut praf PNL, a fost făcută praf coaliția și în plină criză pandemică și economică practic cetățeanul român a fost lăsat fără Guvern în capacitate deplină de exercițiu. Nu accept să sufăr o operație de lobotomie. Doar lobotomizat aș putea sta părtaș, complice, la acest atentat asupra interesului național”, a declarat Orban, în Camera Deputaților.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, demisia din grupul parlamentar liberal. Orban rămâne totuși membru al partidului, însă pune condiții:

„Nu-mi dau încă demisia din PNL, este partidul căruia i-am dedicat toată viața matură, m-am luptat pentru ideile liberale și așa voi fi în continuare. Pentru a rămâne în PNL și pentru a mă întoarce în grupul parlamentar PNL trebuie îndeplinite câteva condiții:

– Conducerea ruptă de realitate din cauza unor nor de prafuri trebuie să se ducă acasă.

– Deputații PNL să renunțe la golf, eu personal nu vreau să joc golf.

– PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni.

Țara plutește în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă probabil pescuiește în momentul de față sau s-a dus la schi”, a declarat Orban.

Orban e membru PNL din 1990. A condus Partidul Național între 2017 și 2021 și a ocupat funcția de prim-ministru între 4 noiembrie 2019 și 7 decembrie 2020.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!