Lucrul „bine făcut”:  Trebuie să DISTRUGEM un milion de doze de vaccin AstraZeneca pentru că au EXPIRAT! CNCAV ÎNCHIDE peste 170 de centre de vaccinare

Aproape un milion de doze de vaccin AstraZeneca care au expirat vor trebui distruse, anunță președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță. În total, România a primit aproape 4,5 milioane de doze, dintre care a administrat aproape un milion.

În momentul de față avem 917.800 de doze de vaccin AstraZeneca. Ele sunt, în momentul de față, cea mai mare parte a lor, la nivelul centrelor regionale de depozitare. O altă parte se regăsesc în direcțiile de sănătate publică. Se finalizează în perioada următoare din discuțiile pe care le-am avut cu colegii de la Ministerul Sănătății, procedura de distrugere a acestor doze, pentru că ele trebuie scoase din stoc și date pentru distrugere. Deci nu vor fi returnate către distribuitor”, spune șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

El afirmă că procedura de distrugere a acestor doze va fi făcută în baza unei hotărâri de guvern.

Avem recepționate un total de 4.478.000 de doze. Au fost administrate 852.356 de doze și distribuite în total, plus ce a intrat în mecanismul de revânzare sau de donație, 3.300.000 de doze, din care sunt aceste 917.000 care au ieșit din perioada de valabilitate”, conchide Gheorghiță.

Peste 170 de centre de vaccinare se închid, pentru că au activitate redusă. Altele vor fi transformate în centre de testare. La nivelul județului Constanța, se va închide un singur centru, cel de la Cogealac.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, joi, că 322 de cabinete de vaccinare au activitatea redusă, respectiv administrează mai puțin de 10 doze zilnic. În aceste condiții, 171 și voi încheia activitatea în perioada următoare, iar altele vor fi probabil transformate în centre de testare acolo unde permite circuitul și accesibilitatea. O parte din centre vor funcționa în format hibrid, în sensul în care vor vaccina și testa, a spus Gheorghiţă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.